Šport > Nogomet
5 ogledov

As: Ronaldinho, horrible

Španski mediji za Ronaldinha po El Clásicu niso našli lepe besede. Žurnal24 main
Dan po porazu Barcelone proti Realu iz Madrida (0:1) so se španski mediji znesli nad Frankom Rijkaardom in Ronaldinhom. Časnik Sport piše: "Želi, a ne more, se trudi, a se nič ne zgodi."

V velikem derbiju španskega nogometa je v nedeljo Real iz Madrida premagal Barcelono z 1:0. Zmagoviti gol je dosegel Julio Baptista, imenovan tudi Pošast. Španski športni časnik As v današnji spletni izdaji piše: "Šov Madrida pred brezupno Barcelono. Pepe, čudežni. Baptista zabil izjemen gol. Iniesta, edina svetla točka. Ronaldinho, katastrofalen," in poetično nadaljuje: "So kraji in trenutki, ki odkrivajo veličino ekip in nogometašev. So dogodki, vredni nagrad in kolajn. So vrhunci. In Madrid je dosegel svojega, svoj Everest. Ni zgolj premagal Camp Nou, osvojil ga je. Izkoristil je srečo oziroma navdih noči. Najpomembneje – preprosto, Madrid je najboljši." O Ronaldinhu pišejo zgolj slabo: "Junak Barcelonine zmage nad Madridom izpred dveh sezon, Ronaldinho, je danes grdi raček Barce, simbol vsega slabega." Neslaven konec pa napovedujejo tudi trenerju Barcelone Franku Rijkaardu.

 
 

Ronaldinho, zelo slab.

Marca

 
Tudi Marca je neprizanesljiva do Barcelone, poveličuje uspeh Reala in zadetek Julia Baptiste, ki ga ne bo nikdar pozabil. Pišejo o "belem božiču" in "pošastnem golu" . "Zadetek Baptiste na Nou Campu je Realu prinesel prvo mesto na lestvici La Lige in sedem točk prednosti pred Barco . Pošast je dosegel svoj najpomembnejši zadetek v življenu," pišejo novinarji časnika Marca: "Zgolj Andresu Iniesti je uspelo prebijati obrambo belih, Ronaldinho je bil izgubljen, Rijkaardovo vztrajanje, da je na najpomembnejših tekmah pomembna hierarhija največjih imen, je pokopalo derbi, presenetljivo je bil povsem neopazen Samuel Eto'o." Dodajajo še: "Ronaldinho, zelo slab."

Franku Rijkaardu očitajo vztrajanje pri igralski hierarhiji na velikih tekmah. © Action Images

 

"Real je zmagal ob pomoči boljše taktike in fizične pripravljenosti, ne zaradi dobre igre," piše katalonski časnih Sport . Sprašujejo se, zakaj sta igrala Ronaldinho in Deco , ne pa Eidur Gudjohnsen in Giovanni dos Santos , ki sta prejšnji konec tedna proti Valencii igrala odlično. O Ronaldinhu Sport piše: "To je Ronaldinho leta 2007 – želi, a ne more, se trudi, a se nič ne zgodi."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.