Šport > Nogomet
371 ogledov

Atalanta boljša od Bayerja, brez golov v Barceloni

Atalanta Epa
V nogometni ligi evropa so bile na sporedu prve tekme osmine finala.

Italijanska Atalanta je na prvi tekmi osmine finala evropske lige v Bergamu premagala nemški Bayer iz Leverkusna s 3:2, medtem ko sta se Barcelona in turški Galatasaray na stadionu Camp Nou razšla brez golov.

 | Avtor: Epa Epa

Atalanta je v odsotnosti slovenskega reprezentanta Josipa Iličića na kolena položila lekarnarje iz Leverkusna. Za gostitelje je dva gola dosegel Kolumbijec Luis Muriel, enega Ukrajinec Ruslan Malinovski, za goste pa sta zadela Čilenec Charles Aranguiz in Francoz Moussa Diaby.

Nemški Leipzig, kjer igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, se je že prebil v četrtfinalu, saj je Evropska nogometna zveza (Uefa) zaradi ruske invazije na Ukrajino izločila moskovski Spartak.

Sevilla je na današnji prvi tekmi premagala West Ham z 1:0, edini gol je dosegel Maročan Munir El Haddadi.

Portugalska Braga je po golih Španca Abela Ruiza in Vitorja Oliveira premagala Monaco z 2:0, Glasgow Rangers pa so bili boljši od Crvene zvezde s 3:0. Za škotsko ekipo so zadeli James Tavernier, Alfredo Morelos in Leon Balogun.

Nogometaši Eintrachta Frankfurta in Lyona so si že v sredo priigrali prednost pred povratnimi tekmami. Prvi so v gosteh z 2:1 premagali Betis, drugi pa so prav tako v gosteh z 1:0 ugnali Porto. V andaluzijski prestolnici so vsi trije goli padli v prvem polčasu, za Nemce sta bila uspešna Filip Kostić in Daichi Kamada, za Špance pa je zadel Nabil Fekir. Lyon je edini gol na Portugalskem dosegel v 59. minuti, ko je zadel Lucas Paqueta.

Vse povratne tekme drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini bodo na sporedu 17. marca.

Izidi, osmine finala, prve tekme:
- sreda, 9. marec:
Betis - Eintracht Frankfurt         1:2 (1:2)
Porto - Lyon                        0:1 (0:0)

- četrtek, 10. marec:
Sevilla - West Ham                  1:0 (0:0)
Atalanta - Bayer Leverkusen         3:2 (2:1)
(Josip Iličić ni igral za Atalanto)
Barcelona - Galatasaray             0:0
Rangers - Crvena zvezda             3:0 (2:0)
Braga - Monaco                      2:0 (1:0)

* Opomba:
Leipzig Kevina Kampla je že v četrtfinalu, saj je Uefa zaradi ruske invazije na Ukrajino izločila moskovski Spartak

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.