Šport > Nogomet
20 ogledov

Atlético del indijske revolucije z deležem v klubu

Atletico - Barcelona Reuters
Vodilni klub španske lige Atlético Madrid je z nekdanjima igralcema kriketa Sachinom Tendulkarjem in Souravom Gangulyjem med kupci osmih franšiz v novi indijski ligi, ki se bo začela letos, so v nedeljo sporočili organizatorji.

Atlético Madrid je skupaj z nekdanjim kapetanom indijske kriket reprezentance Souravom Gangulyjem del združbe, ki je dala zmagovito ponudbo za nakup ekipe iz Kolkate v novoustanovljeni indijski Super League (ISL), ki naj bi se začela sredi septembra in končala v novembru.

ISL denarno podpirajo konglomerat Reliance Industries, ki ga nadzira najbogatejši mož v državi Mukesh Ambani, Star India medijskega mogotca Ruperta Murdocha in skupina IMG, specializirana za menedžment v športu.

Želijo revolucijo

"Zelo sem vznemirjen, ker smo dobili kolkatsko franšizo za ISL in ker bomo prva mednarodna skupina, ki si bo lastila klub v Inidiji, skupaj z našimi indijskimi partnerji in IMG-jem želimo narediti nogometno revolucijo v državi," je v izjavi sporočil lasntik Atlética Miguel Ángel Gil Marín.

Nekdanji zvezdnik svetovnega kriketa Sachine Tendulkar je dobil ekipo iz Kočija skupaj s podjetjem PVP Ventures, ki vlaga tudi v nepremičnine, medije in financira tudi filmske projekte.

Filmski zvezdniki vsak s svojim klubom

"Vedno bom ostal športnik po srcu, ki bi rad pozitivno vplival na športno strukturo države," je dejal Tendulkar, ki je od novembra v pokoju. "Super League predstavlja izjemno priložnost za razvoj mladih, da bi se učili in še okrepili svoj talent, da bi se nato razvili v izvrstne nogometaše. S klubom iz Kočija bomo stremeli k temu, da dosežemo svoje cilje in damo svoj doprinos pri razvoju nogometne igre po celi državi."

Nogometno ligo so ustanovili po zgledu bogatega tekmovanja v kriketu (Premier League), podpira pa jo tudi Indijska nogometna zveza (AIFF), močno pa bo zastopana tudi v filmski industriji. Vodilne bollywoodske zvezde Salman Khan, Ranbir Kapoor in John Abraham so solastniki klubov iz Mumbaja, Puneja in Guvahatija. Lokalni mediji tudi poročajo, da bo novo tekmovanje skušalo privabiti tudi zvezdnike svetovnega nogometa, tako trenerje kot igralce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.