Šport > Nogomet
17 ogledov

Atlético izločil Barço, Bayern še brani naslov

Xavi Neymar Barcelona Betis Liga BBVA Španija prvenstvo
1/17
Reuters
V boju za zadnji dve polfinalni vstopnici sta se bolje znašla Atlético Madrid in Bayern München, ki sta z zmagama potrdila pot med štiri najboljše, kjer sta se pridružila Chelseaju in Real Madridu.

V španskem četrfinalnem dvoboju med Atléticom in Barcelono je bilo že pred tekmo jasno, da Katalonci na stadionu Vicente Calderon potrebujejo zadetek za napredovanje. Misija jim je spodletela in s porazom z 0:1 so se poslovili od Lige prvakov, kjer svojo pot nadaljujejo Madridčani. Ti so kljub poškodovanemi Diegu Costi nadigrali goste, ki so ob številnih priložnostih domačih lahko bili veseli, da so v prvem polčasu prejeli zgolj zadetek. 

Nogometaši Barcelone so tekmo sicer začeli v svojem slogu. Držanje žoge v posesti in iskanje odprtine v obrambi nasprotnika je privedlo do strela z razdalje Lionela Messija, ki pa je meril precej nenatančno. Nekoliko bliže je bil minuto kasneje na drugi strani Raul Garcia, ki je z razdalje vratarja gostov Joseja Manuela Pinta opomnil na prečudovit zadetek Diega pred tednom dni. 

Villa dvakrat v okvir v 20. minutah

Atletico - Barcelona | Avtor: Reuters Reuters
To pa je bila zgolj napoved tega kar sledi. Domačini so pritisnili in prek Adriana nevarno zapretili, napadalec pa je meril zgolj v okvir vrat. Žoga se je odbila na nogo njegovemu soigralcu, predložek v akzenski prostor Barce pa je končal na nogi Kokeja, ki ni imel težav pospraviti žoge v nebranjeno mrežo in zadati hud udarec upom gostov. Katalonce je zadetek močno šokiral, saj so v naslednjih minutah domači, tudi po zasludi Pinta, močno pritisnili na njihova vrata v iskanju drugega zadetka.

Pet minut po zadetku se je v imenitni priložnosti znašel nekdanji nogometaš Barcelone David Villa, ki pa je zatresel zgolj okvir vrat in svojim nekdanjim soigralcem naredil veliko uslugo. To bi skorajda z veseljem izkoristil lionel Messi, ki pa je po predložku Danija Alvesa meril za las mimo madridskega gola. Čeprav bi pričakovali, da bo Barcelona hitro želela priti do izenačenja, pa je vse bolj kazalo, da bo Atlético zadel še drugič. Na poti jim je stal le kvir vrat, ki ga je v 20. minuti še drugič zatresel Villa. 

Courtois vnovič zaklenil vrata

Nogometaši Barcelone so že na začetku drugega polčasa pokazali, da puške še niso vrgli v koruzo in hitro ogrozili domača vrata, ki pa jih je uspešno branil Thibaut Courtois. Domači se niso nameravali cel drug del tekme le braniti in so nevarno zapretili v 71. minuti, ko je za veliko plemike poskrbel sodnik, ki ob padcu Ville v kazenskem prostoru Barçe ni dosodil enajstmetrovke, čeprav se je zdelo, da je prekršek bil. 

Če Barcelona na eni strani kar ni našla poti do gola domačih, so imeli ti na drugi srani še nekaj lepih priložnosti za potrditev zmage. Ob koncu rednega dela se je sam pred Pintom znašel Rodriguez, a izkušeni španski vratar se je izkazal in ubranil strel. A to je bilo zaman, saj njegovi soigralci niso dosegli potrebnega zadetka in se tako prvič po dolgem času od Lige prvakov poslovili pred polfinalom. 

Bayern v desetih minutah do preobrata

Podobno kot nogometaši Barcelone, so tudi nogometaši Manchester Uniteda na gostovanju pri Bayern Münchnu potrebovali vsaj zadetek za uvrstitev med štiri najboljše. Tega so sicer dosegli, a ob kar treh odgovorih branilcev naslova to niti približno ni bilo dovolj za kaj drugega kot slovo od elitnega tekmovanja s porazom. Bavarci so z zmago s 3:1 pokazali, da kljub nekoliko slabšim rezultatom v zadnjem obdobju niso v krizi in so še vedno na poti, da kot prvi ubranijo naslov v Ligi prvakov. 

Gledalci v bavarski prestolnici v prvem polčasu tekme med Bayernom in Manchester Unitedom niso videli veliko razburljivega. Domači so imlei pričakovano žogo nekoliko več v svoji posesti in bili tudi za odtenek bolj nevarni, nobeno od moštev pa si ni priigralo resnejše priložnosti. Rdeči vragi so tako ostali le zadetek oddaljeni od polfinala, branilci naslova pa zgolj petiništirideset minut brez prejetega zadetka. 

Manchester z zadetkom zbudil speče Bavarce

Bayern | Avtor: Reuters Reuters

Za razburjenje pa je po dobrih desetih minutah drugega dela igre poskrbel branilec Manchestra Patrice Evra. Francoz je iz razdalje meril izjemno natančno in s strelom v zgornji levi kot matiral vratarja Manuela Neuerja. Gostje se še niso nehali veseliti, ko jih je utišač Mario Mandžukić. Hrvat je ob predložku najvišje skočil v kazenskem prostoru vragov in amtiral vratarja De Geo za izenačenje na 1:1. 

Kot da bi zadetek gostov razjarilaktualne nemške državne prvake, so ti v desetih minutah izid popolnoma preobrnili. Po lepi akciji se je izkazal Thomas Müller, ki je vnovič pokazal, da gre za izjemno nevarnega nogometaša. Če je ostalo še kaj dvomov v napredovanje branilcev naslova, pa jih je nekaj minut kasneje razblinil Arjen Robben. Nizozemec je po svoji značilni akciji natančno meril in povišal vodstvo svoje ekipe in tudi postavil končni izid tekme. 

Liga prvakov, četrtfinale, povratni tekmi:

Atlético Madrid : Barcelona 1:0 (1:0) /1:1/
Koke (5)

Postavi

Atlético: Courtois; Godin, Luis, Juanfran, Miranda; Tiago, Koke, Raul Garcia, Gabi, Adrian (od 62. Diego), Villa (od 79. Rodriguez)

Barcelona: Pinto; Alves, Bartra, Mascherano, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta (od 72. Pedro); Fabregas (od 61. Alexis), Messi, Neymar

Bayern München : Manchester United 3:1 (0:0) /1:1/
Mandžukić (59), Müller (68), Robben (76); Evra (57)

Postavi

Bayern: Neuer; Lahm, Boateng, Dante, Alaba; Müller (od 84. Pizzaro), Kroos, Götze (od 65. Rafinha), Robben, Ribery; Madžukić

Man. United: De Gea; Jones, Smalling, Vidić, Evra; Carrick, Fletcher (od 74. Hernandez), Valencia, Kagawa; Welbeck (od 81. Januzaj), Rooney

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.