Šport > Nogomet
65 ogledov

Atletico Madrid daleč od maščevanja

Cristiano Ronaldo EPA
V polfinalnem obračunu dveh velikih madridskih klubov je Real prišel do velike prednosti. Doma je s 3:0 premagal tokrat nemočni Atletico.

Real in Atletico Madrid se v zadnjih štirih letih še četrtič merita v ligi prvakov. V sezoni 2013/14 so galaktiki v finalu po velikem preobratu v podaljških ugnali mestne tekmice, nato je sledil četrtfinalni obračun, ko je kljub odličnima predstavama Jana Oblaka napredoval Real, v minuli sezoni pa so novo finale odločile enajstmetrovke, krajši konec pa so spet potegli colchonerosi.

Ti so doslej sicer obakrat dobili polfinalna obračuna. Pred tremi leti so izločili Chelsea, lani pa münchenski Bayern. Tudi pri Realu imajo pred tokratnim obračunom na voljo statistiko, ki govori v njihov prid. Na zadnjih 35 domačih tekmah v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju so vselej vsaj enkrat zadeli v polno. Uspeh, ki je bil pred dvobojem s ponavadi odlično obrambo Atletico, še kako pomemben. Pred mesecem dni se je tekma španskega prvenstva končala z 1:1.

Prvo priložnost na tokratni tekmi so si priigrali gostitelji. Po dvojni podaji med Iscom in Danijem Carvajalom je sprožil slednji, Oblak je ubranil, žoga pa je padla pred Karima Benzemaja. Francoz jo je skušal potisniti v mrežo, vendar je bil Slovenec znova na pravem mestu.

A domači so vseeno hitro povedli. V 10. minuti je Stefan Savić slabo odbijal okroglo usnje, ki ga je nazaj v peterec takoj poslal Casemiro, Cristiano Ronaldo pa je preskočila Savića in iz bližine zadel z glavo.

V 16. minuti je po podaji iz kota nevarno streljal Raphaël Varane, a se je Oblak izkazal s fantastično obrambo, po naslednjem kotu pa je zaustavil še strel Isca z roba kazenskega prostora. Na drugi strani zelenice je domači obrambi pobegnil Kevin Gameiro in v dvoboju ena na ena skušal preigrati vratarja Keylorja Navasa, ki pa mu je na pravilen način izbil žogo.

Sledil je nevaren predložek Marcela, ki ga je presekal Oblak, v nadaljevanju akcije pa je Luka Modrić z diagonalnim strelom meril mimo Atleticovih vrat. Domači so bili nato še bližje novemu zadetku, ko je po podaji Ronalda z leve strani s škarjicami pred golom poizkusil Benzema in le za las sprožil preko prečke.

V 32. minuti je Antoine Griezmann podal s prostega strela, do žoge je prišel Diego Godin, ki pa jo je v padcu nekoliko z desne strani poslal preko domačega okvirja gola. Tri minute kasneje je Varane v zadnjem hipu presekal podajo Gameira do Griezmanna, ki bi slednjemu sicer omogočila dvoboj iz oči v oči z Navasom.

Drugi polčas dolgo časa ni ponudil nič konkretnejšega, oba vratarja sta bila brez dela, prvi strel na gol pa je tudi končal v mreži. V 73. minuti je Ronaldo na robu kazenskega prostora obdržal žogo v posesti po dvoboju s Filipejem Luisom in sprožil z volejem tako močno, da Oblak ni imel časa reagirati. Okroglo usnje je poletelo nad njegovo roko.

V 81. minuti je v polnem sprintu poskušal iz ugodnega položaja ustreliti še Lucas Vazquez, vendar je slabo zadel žogo. Le pet minut kasneje pa je znova udaril portugalski zvezdnik. Vazquez je po hitrem protinapadu domačih prodrl po levi in poslal žogo v sredino na deset metrov, kjer je bil Ronaldo povsem sam in brez težav še enkrat zatresel mrežo. Sledil je še strel Modrića, ki pa je zgrešil cilj.

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

Real Madrid : Atletico Madrid  3:0 (1:0)
Ronaldo 10., 73., 86.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.