Šport > Nogomet
19 ogledov

Atletico na krilih Falcaa pokopal Valencio

Falcao Atletico Madrid Reuters
Po prvih polfinalnih tekmah Evropske lige vse kaže na špansko-portugalski finale, a je vse še odprto. Atletico Madrid je na krilih izjemnega Radamela Falcaa s 4:2 odpravil Valencio, Sporting pa je po preobratu z 2:1 ugnal Athletic Bilbao.

V nogometni Evropski ligi so bile danes na sporedu prve tekme polfinala. Atletico Madrid, ki je v tem tekmovanju slavil leta 2010, je na domačem igrišču s 4:2 (1:1) premagal Valencio, v drugem obračunu z iberskega polotoka pa je Sporting iz Lizbone zaostanek z 0:1 proti Athletic Bilbau preobrnil v zmago z 2:1 (0:0).

V Madridu je gostitelje v vodstvo v 18. minuti tekme popeljal Radamel Falcao, a je izid v sodnikovem podaljšku prvega polčasa izenačil Jonas, ki je lepo izkoristil zaspalo obrambo Madridčanov. Gledalci na stadionu Vicente Calderon v drugem delu niso dolgo čakali na prednost domačih, Joao Miranda je v 49. minuti povišal na 2:1, za visoko vodstvo s 3:1 pa je pet minut kasneje poskrbel Adrian Lopez. V 78. minuti se je spet izkazal strelec prvega domačega gola, Falcao je povišal na neulovljivih 4:1. V sodnikovem podaljšku je visok poraz gostov nekoliko omilil Ricardo Costa.

Preobrat Sportinga

Athletic Bilbao je na stadionu Alvalade povedel v 54. minuti srečanja, ko je bil uspešen branilec Jon Aurtenetxe. A Portugalci se vodstva gostov niso ustrašili. V 76. minuti je izid poravnal Emiliano Insua, za veselje gostiteljev pa je štiri minute kasneje poskrbel Diego Capel.

Povratne tekme polfinala bodo na sporedu prihodnji četrtek, finale bo 9. maja gostila Bukarešta.

Evropska liga, polfinale, prvi tekmi:

Atletico Madrid : Valencia 4:2 (1:1)
Falcao (18, 78), Miranda (49), Adrian Lopez (52); Jonas (45), Costa (94)

Sporting Lizbona : Athletic Bilbao 2:1 (0:0)
Insua (76), Capel (80); Aurtenetxe (54)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.