Šport > Nogomet
15 ogledov

Atletico slavil z zgodnjim golom

1/12
Žurnal24 main
Atletico Madrid je na prvi tekmi polfinala Evropske lige z 1:0 premagal Liverpool. Edini gol na tekmi je dosegel Diego Forlan. Fulham in HSV sta se v Hamburgu razšla z začetnih 0:0.

Nogometaši španskega Atletica iz Madrida so v prvi polfinalni tekmi evropske lige na domačem igrišču z golom Diega Forlana v 9. minuti premagali angleški Liverpool z 1:0 (1:0), obračun v Hamburgu med nemškim moštvom HSV in angleškim Fulhamom pa se je končal brez zadetkov. Povratni tekmi bosta v četrtek, 29. aprila.

Obračun v španski prestolnici se je začel po okusu domačih privržencev, ki so že v deveti minuti skočili na noge in pozdravili zadetek Diega Forlana. Urugvajski napadalec ga je dosegel z zvrhano mero sreče: po predložku z leve strani je najprej s strelom z glavo poskušal premagati vratarja angleške zasedbe Jose Manuela Reino, a je bil pri tem neuspešen, v drugem poskusu pa je žogo vendarle spravil na želeno mesto – 1:0.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po prejetem golu so na madridskem stadionu Vicente Calderon zagospodarili Angleži, pravih priložnosti za zadetek pa si niso priigrali. V 18. minuti so prek Izraelca Josija Benajuna resda dosegli gol, a francoski sodnik Laurent Duhamel ga je po posredovanju svojega pomočnika razveljavil zaradi nedovoljenega položaja.

V drugi polovici tekme so se Madridčani nekoliko bolj pomaknili v obrambo in priložnosti iskali v hitrih nasprotnih napadih. Enega od teh so izpeljali v 58. minuti, po prodoru Čeha Tomaša Ujfalušija se je v sijajni priložnosti znašel Portugalec Simao Sabrosa, njegov strel s petih metrov pa je z bravurozno obrambo zaustavil Reina. V nadaljevanju je igra v glavnem potekala na sredini igrišča, nobena zasedba pa si ni priigrala izrazitih priložnosti za gol.

Obračun nemške in angleške zasedbe v Hamburgu bo po predstavi obeh ekip hitro padel v pozabo, več razlogov za veselje pa ima Fulham, ki je z organizirano igro povsem omrtvičil igro domačega moštva.

Nemški nogometaši so v prvem polčasu narekovali ritem igre, kljub terenski premoči pa nikakor niso našli načina, da resno ogrozijo vrata Marca Schwarzerja. Tu in tam je v strnjeni londonski obrambi zazevala majhna luknjica, a v nemški ekipi ni bilo igralca, ki bi jo prelisičil z domišljeno podajo ali konkretnim strelom.

Domači nogometaši so bili v prvi polovici drugega polčasa povsem nemočni, od 71. do 74. minute pa so si priigrali kar tri priložnosti. Najprej je londonska vrata ogrozil Dennis Aogo, nato pa še Trochowski in David Jarolim, pri vseh treh poskusih pa se je izkazal vratar Schwarzer. Strateg hamburške ekipe Bruno Labbadia je v končnici tekme v ogenj poslal še nekatere rezerviste, a Mladen Petrič in Tomas Rincon nista poživila igre domače zasedbe.

Evropska liga, polfinale:
 
Atletico Madrid : Liverpool 1:0 (1:0)
Forlan (9)

Hamburger SV : Fulham 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.