Šport > Nogomet
8 ogledov

AVB: City štiri ravni višje od Maribora

Mejač Bale Tottenham Maribor Evropska liga EPA
Tottenhamov trener André Villas-Boas je po zmagi nad Mariborom dejal, da Spurse na ligaški tekmi proti Manchestru Cityju v nedeljo čaka "štiri razrede višja raven", kot ga je bil sposoben na White Hart Lanu prikazati slovenski prvak. "To tekmovanje jemljemo resno," je zatrdil eden izmed junakov Tottenhamove zmage Gareth Bale.

"Igrali smo briljantno od začetka - v posesti, v napadu, zaradi načina, na katerega smo držali žogo, ter tudi zaradi naše mobilnosti in želje, da se vrnemo po izenačenju na 1:1," je bil poln hvale na račun Tottenhama njegov trener André Villas-Boas (AVB), ki je proti Mariboru le dočakal premierno zmago v tekmovanju, ki ga je lani osvojil še kot trener Porta.

• Vijolično srce premalo za hat-trick Defoeja
• Milanič: "Fantje so odigrali na meji zmožnosti"

Villas-Boasu se je izplačala igra z dvema napadalcema, saj je ob strelcu hat-tricka Jermainu Defoeju igral tudi Emmanuel Adebayor, kar so si navijači Spursov želeli že nekaj časa, Portugalec pa jih je tudi zaradi poškodbe Afričana uslišal zgolj redkokrat.

"Od začetka smo nadzirali tekmo, in to je bilo zares lepo videti. Ko igraš tako, si zaslužiš dobre reči in danes smo jih dobili. Defoe je znal najbolje izkoristi svoje priložnosti. Gareth (Bale) je bil neverjeten in je pripravil dva gola. Defoe je neusmiljen napadalec in zanj je bilo dobro, da je na večni lestvici prehitel Teddyja Sheringhama. To mu pomeni veliko," je dodal Villas-Boas.

Man City štiri razrede višje od Maribora

Portugalskega trenerja zdaj čaka nova velika preizkušnja v angleški ligi, kjer bo moral s svojimi varovanci hitro pozabiti na zadnji poraz proti Wiganu, saj se bodo že v nedeljo pomerili z branilci naslova Manchestrom Cityjem.

"Konec tedna nas čaka štirikrat višja raven tekmovanja. Igramo v gosteh, to bodo drugačna tekma in okoliščine. Zbrali bomo fante in se nato začeli osredotočati na to tekmo," je z zanimivo primerjavo med eno od najbogatejših ekip na svetu in slovenskim prvakom zaključil AVB.

Najsrečnejši posameznik po četrtkovi tekmi je bil gotovo stari slovenski znanec Defoe, ki je po golu Sloveniji na zadnji tekmi skupinskega dela svetovnega prvenstva v Južni Afriki tokrat presodil še Mariboru. S prvim golom se je na številki 124 izenačil, nato pa tudi presegel legendarnega strelca kluba Teddyja Sheringhama.

Bale: Evropsko ligo jemljemo resno

"Občutek je izjemen. Kot napadalca te sodijo po danih zadetkih. To je najboljši občutek na svetu," je po obračunu dejal Defoe. "Zame je to (da je prehitel Sheringhama, op. a.) res nekaj posebnega. On je bil napadalec, ki sem ga gledal še kot otrok. Bil je fantastičen igralec, izjemen strelec za klub in državo. Zato sem res zadovoljen."

Velški zvezdnik Gareth Bale, ki se je tako kot proti številnim večjim ekipam od Maribora na White Hart Lanu izkazal za praktično neustavljivega, je po zmagi nad vijoličastimi zatrdil, da s soigralci Evropsko ligo jemljejo z vso resnostjo. "To tekmovanje jemljemo resno in upam, da ga bomo osvojili. Morali smo odgovoriti po porazu konec tedna (proti Wiganu 0:1, op. a.), in to nam je brez dvoma uspelo," je dejal Bale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.