Šport > Nogomet
9 ogledov

AVB: Dvoboj z Moujem ne pomeni nič

jose mourinho EPA
Trener Tottenhama André Villas-Boas se bo v soboto prvič na igrišču pomeril z nekdanjim tesnim sodelavcem Joséjem Mourinhom.

V soboto se bosta na White Hart Lanu udarila domači Tottenham in Chelsea. Prvič si bosta nasproti stala trener modrih José Mourinho in trener spursov André Villas-Boas, ki sta v preteklosti sodelovala pri Portu, Chelseaju in Interju. Portugalski tandem se je razšel leta 2009, potem ko si je Villa-Boas želel postati pomočnik trenerja pri Interju, s čimer se Mourinho ni strinjal, zato se je Villas-Boas odločil za svojo pot. Po poročanju angleških medijih se Portugalca v zadnjih letih nista veliko pogovarjala, v soboto pa bosta imela priložnost, da svoje rivalstvo obnovita na zelenici.

''Vseeno mi je za Chelsea. To ni moja odgovornost,'' je povedal Villa-Boas, ki je modre vodil od junija 2011 do marca 2012, preden so ga zaradi slabih rezultatov odstavili s položaja. Nasledil ga je njegov pomočnik Robert Di Matteo, ki je nato s Chelseajem prvič v zgodovini kluba osvojil Ligo prvakov.

Govorita, a nista prijatelja

''Moj odnos z njim je bil odličen tako na profesionalni kot na zasebni ravni. Razšla sva se, ker sem bil poln ambicij in sem si želel vidnejše vloge. Čutil sem, da lahko ponudim več, vendar je on menil, da ne potrebuje pomočnika. Ničesar nimava za dokazovati. Njegova kariera govori sama zase, jaz pa sem ponosen na to, kar sem naredil,'' je povedal Portugalec in dodal: ''Chelsea še vedno gradi igro na Joséjevih idejah. Odkar je odšel, je prišlo do dramatičnih sprememb, vendar imajo tehnično prednost. Ni več veliko igralcev iz obdobja 2004-2007.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.