Šport > Nogomet
20 ogledov

AVB na avdicijo za trenerja Liverpoola

Villas-Boas Villas Boas Manchester City Porto Evropska liga šestnajstina finala EPA
Portugalski trener André Villas-Boas bo že ta vikend opravil razgovor z lastniki Liverpoola, ki po odstavitvi trenerja Kennyja Dalglisha iščejo menjavo za škotsko legendo. Nekdanji trener Porta in nazadnje Chelseaja je kot kaže najresnejši kandidat za prihod na Anfield. Ole Gunnar Solskjær zavrnil prihod k Astonu Villi.

André Villas-Boas je brezposeln vse od marca, ko je po le nekaj mesecih zapustil Chelsea, ob iskanju novega trenerja Liverpoola pa naj bi po mnenju lastnikov kluba najbolje ustrezal kriterijem, ki jih potrebuje novi strateg Redsov. Gre namreč za mladega trenerja (34 let), ki bi lahko na položaju ostal štiri ali pet let, medtem ko je Wiganov strateg Roberto Martínez (38) še vedno resen kadidat za prihod.

Po poročanju ESPN naj bi se Liverpool prek agenta Luisa Suáreza skušal dokopati celo do odhajajočega Barceloninega stratega Josepa Guardiole. Guardiolin brat Pere je namreč Suárezov agent. 41-letni najuspešnejši trener v zgodovini katalonskega kluba je kljub vsemu precej nerealna možnost, saj naj bi si po zavrnitvi Chelseaja vzel napovedano leto premora od nogometa.

Seznam trenerjev Fenway Sports Groupa, lastnikov Liverpoola, vključuje tudi nekaj izkušenejših strategov, med katerimi je tudi bivši angleški selektor, zdaj 65-letni Fabio Capello, medtem ko nekdanji trener Liverpoola Rafael Benitez zaenkrat ni med kandidati, je pa izrazil zanimanje za povratek h klubu, s katerim je na mitski tekmi v Istanbulu leta 2005 osvojil Ligo prvakov.

Klopp počaščen, a ne gre nikamor

Ostali kandidati so Marseillov trener Didier Deschamps, Ajaxov strateg Frank de Boer in nizozemski selektor Bert van Marwijk. Zanimanje kluba sta že zavrnila trenerja Swanseaja Brendan Rodgers in Dortmundov Jürgen Klopp.

"Slišal sem za zanimanje iz Anglije in v čast mi je, da me povezujejo z velikimi klubi v Premier League, toda z Dortmundom imam pogodbo do leta 2016 in ne grem nikamor," je bil jasen Klopp, medtem ko je Rodgers poziv k začetku pogovorov zavrnil v petek.

Solskjær zavrnil Aston Villo

Trener Moldeja in nekdanji nogometaš Manchestra Uniteda, Norvežan Ole Gunnar Solskjær, je po srečanju z ameriškim lastnikom kluba Randyjem Lernerjem zavrnil ponudbo Astona Ville. Birminghamski klub išče menjavo za odstavljenega Škota Alexa McLeisha, ki je odšel takoj po koncu sezone, na novinarski konferenci na Norveškem pa je Solskjærjev matični klub potrdil, da njihov trener ponudbe Ville ni sprejel.

"Molde FK ima pogodbo z Olejem Gunnarjem in Ole Gunnar ima pogodbo z Moldejem FK," je povedal predsednik kluba Oystein Neerland. "Ni razloga, da bi to zdaj spremenili." Solskjær je povedal, da ima ambicije po treniranju v Premier League, a da bo spoštoval še preostali dve leti, ki jih ima na pogodbi z norveškim klubom.

Milijarder Kjell Inge Rokke je grozil, da bo ob Solskjærjevem odhodu s podjetjem Aker ASA prenehal s financiranjem novih norveških prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.