Šport > Nogomet
22 ogledov

AVB: "Podpirati me mora Abramovič, ne igralci"

Chelsea Valencia Liga prvakov Villas-Boas Villas Boas EPA
Trener Chelseaja André Villas-Boas je priznal, da je izgubil zaupanje določenih članov ekipe, a da njegov projekt na Stamford Bridgeu še naprej podpira predsednik kluba Roman Abramovič. Pojavljajo se celo namigovanja, da naj bi Villasa-Boasa iz Madrida "miniral" kar José Mourinho.

André Villas-Boas ne preživlja najlepših dni kot trener Chelseaja. Še več – odkar je klub prevzel ruski milijarder Roman Abramovič, je Portugalec trener z najslabšimi rezultati, njegova prihodnost na Stamford Bridgeu pa je iz dneva v dan bolj nejasna, sploh ker modri vedno bolj zaostajajo za četrtim mestom v prvenstvu, ki ob koncu leta prinaša kvalifikacije za nastop v Ligo prvakov. Med tednom se je v medijih pojavila zgodba, da je Abramovič znova obiskal trening svojih varovancev, kjer so se igralci postavili po robu trenerju.

Drama: igralci pred očmi Abramoviča nad Villasa-Boasa
AVB nad Nevilla: "Pazi, kaj govoriš!"

"Nismo se sprli. Šlo je za sestanek strokovnega vodstva in igralcev – ni bilo nič dramatičnega," je namigovanja zdaj zavrnil Villas-Boas. "Vsi vedo, da potrebujemo nekaj več. Rezultati niso bili navdušujoči, zdaj je na igralcih in trenerjih, da prevzamejo odgovornost." Bivši trener Porta je na vprašanje, ali njegov projekt podpirajo vsi igralci, presenetljivo odgovoril, da ne, da pa so takšne reči nekaj povsem običajnega.

Mourinhova sporočilca

"To je normalno. Ni jim treba podpirati mojega projekta. Lastnik je tisti, ki mora podpirati moj projekt," je povedal Villas-Boas. Njegov bivši šef pri Portu, Jorge Nuno Pinto da Costa, je ta teden izjavil, da njegov položaj pri Chelseaju "minira" kar Realov trener José Mourinho, ki naj bi si z veliko aktualnimi nogometaši modrih še vedno redno izmenjeval telefonska sporočila. Villas-Boas je dejal, da s tem nima težav.

"To je normalno," je ponovil Portugalec. "Jaz sem čustveno navezan na igralce pri Academici in Portu. Pišem jim in oni mi odgovorijo, to je normalno. S tem (Mourinhovimi sporočili, op. a.) nimam težav. Bi lahko izgubil službo? Mislim, da ne, ampak to boste morali vprašati lastnika. Mislim, da mi povsem zaupa in da bomo nadaljevali z napredkom skupaj z idejami, ki jih imamo. Na koncu je cilj osvojiti najvišje možno mesto v ligi, plus ta dva pokala, za katera se še borimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.