Šport > Nogomet
12 ogledov

AVB priznal: "Morda konec za Chelsea"

Andre Villas-Boas Villas Boas Chelsea Fulham Premier League Anglija angleška lig EPA
Trener Manchestra Cityja Roberto Mancini je po remiju pri West Bromwichu stresal jezo nad natrpanim urnikom. Njegov kolega pri Chelseaju André Viilas-Boas je po novem remiju priznal, da so modri verjetno že zapravili možnosti za naslov. Bizarna enajstmetrovka v Sunderlandu.

"Razočaran sem samo zato, ker igramo 1. in 3. januarja, Liverpool pa igra 29. decembra in 3. januarja proti nam. Nisem vesel zaradi te situacije, ker dva dneva v tem trenutku nista pravilna. Ne vem, zakaj je tako. No, mogoče je zaradi televizije. Igrati dvakrat v 48 urah bo pomenilo razliko v tem trenutku, ampak smo zbrani, kar je januarja zelo pomembno," je po tekmi Manchestra Cityja na stadionu Hawthorns, kjer so proti West Bromwich Albionu le remizirali brez golov, dejal Cityjev trener Roberto Mancini.

Nekdanji klub Roberta Korena je Citizense brez danega zadetka zadržal kot prva ekipa v letošnji sezoni, remi sinjemodrih pa pomeni, da bi leto 2012 lahko začeli na drugem mestu, saj bodo mestni rivali Manchester United, ki so jih v ponedeljek ujeli na vrhu lestvice, igrali že pred njihovim gostovanjem pri Sunderlandu. Tekma na Stadionu luči bo prva v izjemno napornem mesecu za Mancinijeve varovance, ki bodo po Sunderlandu in Liverpoolu igrali še tekmo pokala FA proti Unitedu.

"Mislim, da bo United zmagal na naslednji tekmi in za nas bo težje proti Sunderlandu v gosteh, nato pa še 48 ur kasneje. Toda prepričan sem, da lahko na koncu opravimo dobro delo. Pomembno je, da smo do konca v igri za naslov. Včasih ne zmagaš. Vemo, da je nemogoče ostati na vrhu vseh 38 tekem. Vsaka ekipa ima načrt, ampak če ne zadeneš v prvem polčasu, potem je težko. West Bromwich je igral z vsemi igralci za žogo in za to je potrebno najti rešitev, če hitro ne daš gola v prvem polčasu," je še dodal Mancini.

Povsem drugačno razpoloženje je vladalo na Old Traffordu, kjer je United s hat-trickom Dimitra Berbatova povozil Wigan Athletic (5:0) in ujel mestne sosede. "Zdaj prihajamo v zares dobro formo in z vseh položajev grozimo golu. Če bomo na vrhu lige ali skupno vodilni s Cityjem na novega leta dan, potem bom vesel," je za klubsko televizijo MUTV dejal trener Sir Alex Ferguson. Berbatova so še pred časom povezovali z odhodom v Paris Saint-Germain ali celo Anži Mahačkalo, enigmatični Bolgar pa je s tremi goli spet potrdil, da je napadalec, ki zabija v serijah.

"To je bila prava tekma zanj (Berbatova, op. a.). Potreboval sem njegovo višino pri branjenju prostih strelov, prispeval pa je še hat-trick. Zelo smo veseli zanj in to bo pomagalo pri njegovi samozavesti. Dimitar ni najbolje začel sezone, izbiram pa lahko med (Dannyjem) Welbeckom, (Waynom) Rooneyjem in (Javierjem) Hernándezom, zato sem res srečen zanj," je še pristavil Ferguson.

Villas-Boas priznal: "Mogoče je to za nas konec"

Chelseajev vezist Florent Malouda je po tretjem zaporednem remiju svoje ekipe za francosko televizijo dejal, da so modri zdaj znašli v bitki za tretje mesto, nič bolj optimističen pa po tekmi s Fulhamom na Stamford Bridgu ni bil niti trener modrih André Villas-Boas.

"Mislim, da bo zdaj precej težko, če sem pošten," je dejal AVB. "Če bi imeli dober december, kar bi bilo šest točk z dveh domačih tekem, bi še bili v lovu. Če bosta City in United opravila svoje delo, potem bomo zelo težko osvojili naslov. Vem, da Roberto (Mancini) cilja na 90 točk, njihovi rezultati pa ne zaostajajo za nobenimi. Če bosta City in United še naprej osvajala točke, kot jih osvajata v tem trenutku, bo težko. Ni nemogoče. Toda moramo se osredotočiti na naš položaj v tem trenutku in zares oceniti položaj. Mogoče se je Premiership za nas ta trenutek končal."

Igralec spotaknil sam sebe, Webb dosodil enajstmetrovko

Sodnik Howard Webb, ki bo poleg Slovenca Damirja Skomine vodil tudi tekme na prihajajočem Euru 2012, je na tekmi med Sunderlandom in Evertonom dosodil eno najbolj bizarnih najstrožjih kazni v zgodovini Premier League. Gostujoči nogometaš Leon Osman je v kazenskem prostoru povsem zgrešil žogo in brez dotika branilcev Sunderlanda padel po tleh, Webb pa je pokazal na belo točko, ki jo je na ogorčenje domačih navijačev izkoristil Leighton Baines. Nekaj tolažbe novemu trenerju črnih mačk Martinu O’Neillu je pošteno ponudil tudi njegov škotski kolega na klopi Evertona David Moyes.

"To je bila grozna odločitev sodnika," je po tekmi na novinarski konferenci dejal Moyes. "Enajstmetrovke ni bilo in Martin O'Neill ima vso pravico, da se počuti oškodovanega. Na začetku sem mislil, da je enajstmetrovka, ampak ko sem jo dobil priložnost videti še enkrat mislim, da ne gre za najstrožjo kazen. Spregovoril sem pošteno, kolikor sem lahko. Ljudem vedno povem, kaj vidim v igri. In ni bila enajstmetrovka." Vročekrvni Severni Irec na klopi Sunderlanda kljub vsemu ni želel preveč kritizirati gologlavega delilca pravice.

"To ni bila dobra odločitev sicer vrhunskega sodnika," je povedal O'Neill. "Govoril sem s Howardom (Webbom). Dogodka si ni ogledal še enkrat – jaz sem seveda imel prednost, da sem si ga lahko. Gotovo je mislil, da je obstajal kontakt, a jasno se vidi, da ga ni bilo, zato sem precej razočaran."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.