Šport > Nogomet
18 ogledov

Azijci si bodo ''kupili'' mesto na mundialu

sepp blatter EPA
Švicar Sepp Blatter, predsednik mednarodne nogometne zveze (Fife), je dejal, da bodo na kongresu 30. in 31. maja na Mauritiusu razpravljali tudi o tem, da bi na svetovnih prvenstvih nastopilo več azijskih reprezentanc.

Odločitev predsednika Fife Seppa Blatterja, da bi na svetovnih prvenstvih nastopilo več azijskih reprezentanc, je že naletelo na odobravanje Azijcev, ki bi Blatterja podprli, če bi se na prihodnjih volitvah znova potegoval za predsednika.

Blatter je v malezijskem Kuala Lumpurju dejal, da mora Fifa povečati število azijskih ekip na SP, saj "Azija trenutno namenja kar 50 odstotkov vseh sredstev, s katerimi razpolaga Fifa, ter zato zasluži tudi večjo težo." Evropa letno prispeva manj kot 20 odstotkov sredstev, ima pa 13 zagotovljenih mest na SP, na katerem nastopa 32 ekip. Azija ima trenutno štiri avtomatično zagotovljena mesta, peto pa lahko pridobi v dodatnih kvalifikacijah.

Bahrajnski šejk Salman bin Ebrahim al Khalifa pa je le dan potem, ko je postal novi predsednik Azijske nogometne zveze (AFC), dejal, da bo njegova konfederacija podprla Blatterja, če se bo ta potegoval za svoj že peti zaporedni mandat na čelu Fife. Sedeminsedemdesetletni Blatter je leta 2011, ko je bil četrtič izvoljen na čelo svetovne nogometne organizacije, sicer dejal, da se na volitvah Fife leta 2015 ne bo več potegoval za predsedniški mandat. Zanj naj bi kandidiral tudi Francoz Michel Platini, ki trenutno vodi Evropsko nogometno zvezo (Uefo).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.