Šport > Nogomet
6 ogledov

Babbel začel s skalpom Schalkeja

Markus Babbel je uspešno začel trenersko kariero v Bundesligi. Žurnal24 main
V nedeljskih srečanjih 15. kola Bundeslige je Stuttgart z 2:0 premagal Schalke, Hamburg se le s točko vrača iz gostovanja pri Bochumu (1:1), Borussia D. pa se je z Wolfsburgom razšla brez zadetkov.
 

Nemčija, 15. kolo

Hertha B. : Köln 2:1
Werder B. : Eintracht F. 5:0
Bayer L. : Bayern 0:2
Borussia M. : E. Cottbus 1:3 
Hannover
: Karlsruhe 3:2 
Hoffenheim : A. Bielefeld 3:0
Bochum : Hamburg 1:1
Stuttgart
: Schalke 2:0
Borussia D. : Wolfsburg 0:0

Nedeljsko srečanje v Stuttgartu so gostitelji odločili v zaključku, ko je najprej v 80. minuti  z lobom obrambo Schalkeja matiral Jan Simak . Za prvo zmago Markusa Babbla na klopi nemških prvakov iz leta 2007 pa je poskrbel Mario Gomez , ki je zadel tri minute kasneje po bliskovitem protinapadu. Gostje iz Gelsenkirchna so najlepšo priložnost na srečanju zamudili že v prvem polčasu, ko je strel Jeffersona Farfana z 11-metrovke vratar Jens Lehmann zaustavil. Nekdanji nemški reprezentant ter nogometaš Bayerna, Liverpoola in Hamburga Babbel je na klopi Stuttgarta zamenjal Armina Veha pretekli teden in takoj končal šest tekem dolg post Stuttgarta brez zmage. Po tekmi je dejal: "Bila je zelo nervozna tekma. V prvem polčasu se nismo izkazali, v nadaljevanju pa smo izboljšali našo igro in k sreči izkoristili priložnosti."   Hamburg je na gostovanju pri Bochumu izvlekel remi, potem ko je v 70. minuti nogometaše iz pristaniškega mesta rešil Ivica Olić

Luca Toni je načel mrežo Bayerja.  © Reuters

 
Derbi kola v Leverkusnu se je v soboto začel s pobudo Bayerja , a je nato Bayern hitro vzpostavil ravnotežje in si v drugem delu prvega polčasa ustvaril nekaj polpriložnosti. Gostje so v nadaljevanju še bolj strnili vrste in povedli v 57. minuti, ko je po podaji Ze Roberta iz neposredne bližine zadel Luca Toni . Farmacevti so odgovorili le s poskusi iz razdalje, a sta bila udarca Simona Rolfesa in Patricka Helmesa premalo natančna. Za pomemebno zmago varovancev Jürgna Klinsmanna v boju za vrh lestvice je tako v 82. minuti poskrbel Miroslav Klose . Nemški reprezentančni napadalec je bil natančen s strelom z roba kazenskega prostora po akciji Phillipa Lahma in podaji Francka Riberya. V končnici srečanja so gostitelji prek Barnette zadeli okvir vrat, Helmes pa je bil za las nenatančen ob novem poskusu z razdalje.

Vedad Ibisević je dosegel že 17 zadetkov v sezoni Bundeslige. © Reuters

 
Od ostalih sobotnih tekem omenimo gladko zmago Hoffenheima pred domačimi gledalci proti Arminii iz Bielefelda. Novince med elito je v vodstvo že v peti minuti popeljal Vedad Ibisević , le šest minut kasneje pa je vodstvo podvojil Carlos Eduardo . V prihodnjem kolu bo Hoffenheim v super derbiju Bundeslige gostoval pri Bayernu. Srečanje bo na sporedu v petek ob 20.30. Do najvišje zmage dneva je prišel Werder , ki je svoje navijače razveselil s petimi zadetki v mreži Eintrachta . Pri varovancih Thomasa Schaafa je blestel Claudio Pizarro , ki je bil natančen trikrat. S tremi točkami pa se tokrat lahko pohvali tudi Energie Cottbus , ki je na gostovanju s 3:1 premagal Borussio Monchengladbach . Varovanci Bojana Prašnikarja so povedli po avtogolu Michael Bradleya v 18. minuti. Vodstvo je po odmoru podvojil Dennis Sörensen , ki je bil natančen po hitrem protinapadu. Gostitelje je v igro vrnil Steve Gohouri , a je nato za slavje Cottbusa po novem protinapadu v 85. minuti poskrbel Emil Jula .

Marko Pantelić je odločil srečanje v Berlinu. © Reuters

 
Petkovo srečanje v Berlinu so bolje pričeli nogometaši Herthe, ki so povedli v 23. minuti, ko je po akciji Raffaela in Andreja Voronina z osmih metrov zadel Gojko Kacar. Po zaostanku se je prebudil tudi Köln, najprej je slovenski reprezentant Mišo Brečko stresel okvir vrat ob strelu z razdalje v 28. minuti srečanja, 12 minut kasneje pa je s prostega strela poskušal Petit , a je vratar gostiteljev  Jaroslav Drobny njegov strel zaustavil. Nato je tik pred odmorom po podaji Fabrica Ehrta  z leve strani iz bližine izenačil osrednji napadalec gostov Milivoje Novakovič . V nadaljevanju se je igra odvijala predvsem med obema kazenskima prostoroma, odločilni zadetek pa je v 86. minuti dosegel Marko Pantelić , ki je bil z glavo natančen na prvi vratnici po podaji s kota. Srb je v igro vstopil šele v 70. minuti in je bil tako na olimpijskem stadionu pravi joker s klopi trenerja Luciena Favra . Pri gostih sta oba slovenska reprezentanta odigrala celotno srečanje. Hertha je dosegla deveto zmago v sezoni, ob tem pa je nadaljevala tudi niz zaporendih zmag, saj je po Hoffenheimu, Hamburgu in Bochumu  slavila še četrtič zapored in se na lestvici prebila na tretje mesto (30 točk), vodi novinec Hoffenheim (34). Varovanci Christopha Dauma so se morali sprijazniti z osmim porazom v sezoni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.