Šport > Nogomet
22 ogledov

Babica "vstala od mrtvih": poklicala Roya Keana

Ireland Ramires Stoke City Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Pomočnik selektorja irske reprezentance Roy Keane je razkril, kako ga je za ponovni vpoklic vezista Stephena Irelanda prosila kar njegova babica, ki jo je Ireland sam pred časom razglasil za pokojno ...

Pravo blamažo je leta 2007 doživel Stephen Ireland, eden najbolj talentiranih irskih nogometašev novejšega obdobja, ko se je še kot član Manchester Cityja skušal izogniti igranju kvalifikacijske tekme za nastop na evropskem prvenstvu proti Češki, kot razlog pa je navedel smrt babice po mamini strani.

Ko so ugotovili, da z njo ni nič narobe, oziroma, da je še kako med živimi, je trenutni vezist Stoke Cityja popravil izjavo in dejal, da žaluje za babico po očetovi strani, a je bila tudi to gnusna laž. Ireland je nato izpustil tekmi z Nemčijo in Ciprom rekoč, da ni v pravem stanju, da bi "lahko pozitivno prispeval" k igri reprezentance, od takrat pa se izbrani vrsti ni več približal.

Keane ji ni mogel lagati

Zdaj je ena od njegovih "pokojnih" babic vzela stvari v svoje roke in zavrtela številko pomočnika selektorja Roya Keana.

"Govoril sem z babico ... Prosila me je, da bi bil spet zraven," Keanove izjave na svoji spletni strani prenaša dnevnik Irish Independent (www.independent.ie). "Nisem ji mogel lagati. Rekel sem ji, da bo imel možnost, če bo igral dobro." 

"Vsi vemo, kako talentiran je"

27-letni vezist se ni želel vrniti v reprezentančni pogon pod bivšim selektorjem Giovannijem Trapattonijem, novi selektor Martin O'Neill, ki je na klopi od novembra, pa bi morda lahko imel nekaj več sreče.

"Mislim, da je imel Martin pogovor z njim. Vsi vemo, kako talentiran je Stephen in Martin bo pregledal to možnost," je še dodal Keane, nekdanji kapetan Irske in Manchester Uniteda. Otočani se na letošnji mundial v Braziliji za razliko od zadnjega evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini niso uvrstili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.