Šport > Nogomet
26 ogledov

Bačinović zaradi prestopa tri dni ni spal

Klub Iličića in Bačinovića skupaj ceni na več kot 30 milijonov evrov. (Foto: Reu Žurnal24 main
Slovenski nogometni reprezentant Armin Bačinović je v obsežnem intervjuju za časnik Giornale di Sicilia zaupal, da pred podpisom pogodbe s Palermom tri dni ni spal.

Najprej so se italijanski mediji razpisali o Josipu Iličiću, v zadnjem času pa je v ospredju tudi njegov soigralec pri Palermu Armin Bačinović, ki je časniku Giornale di Sicilia pristal na dolg pogovor. "Ob koncu povratne tekme v Mariboru 26. avgusta sem vedel, da odhajam v Palermo. V slačilnici sem o vsem molčal. Bil sem brez besed. Po tem tri dni nisem spal. Vedel sem, da z menoj odhaja tudi Iličić," je o prestopu iz Maribora v Palermo dejal Bačinović, ki si že dva meseca nogometni kruh uspešno služi na Siciliji.

Ob koncu povratne tekme v Mariboru sem vedel, da odhajam v Palermo. V slačilnici sem o vsem molčal. Bil sem brez besed. Po tem tri dni nisem spal. Vedel sem, da z menoj odhaja tudi Iličić.
Armin Bačinović

Bačo je zaupal, da ni pričakoval, da se bo tako hitro uvrstil v začetno enajsterico Palerma: "Sem zelo presenečen in vesel, da sem se tako hitro privadil na italijanski nogomet in na življenje na Siciliji. Prvi mesec sem pogrešal družino, sedaj pa uživam. Po odhodu od doma se počutim bolj odraslega."

Nadaljevanje pri Barceloni
Bačinovića so vprašali tudi o klubu, v katerem bi nekoč rad igral. "Sanje vsakega nogometaša so, da nekoč igra za Barcelono, upam, da bom 'nogometno izobraževanje' nadaljeval na Nou Campu, a je v tem trenutku Palermo najboljša izbira," je bil odgovor slovenskega reprezentanta, ki pravi, da se želi še naprej dokazovati tako navijačem kot tudi trenerju in vodstvu kluba. Zaveda se, da bodo po "sončnih dnevih" prišli tudi temnejši, kot je bila predstava v Vidmu.

O razlikah med slovenskim in italijanskim nogometom je nogometaš dejal: "V Italiji je več pozornosti posvečene taktiki, nogometaš se mora znati spopasti s pritiskom, saj je razlika ogromna, stadioni so večji, večji je obisk na tekmah."

Res smo bili pozitivno presenečeni nad obiskom navijačev iz domovine. Ogromno se jih je pripeljalo na tekmo iz Maribora, zato sem še toliko bolj razočaran, da smo odigrali slabše.
Armin Bačinović

Bačinović: Vedno sem živel v Sloveniji
Bačinović je spregovoril tudi o svojih koreninah: "Moja družina je po poreklu iz Bosne, vendar pa sem vedno živel v Sloveniji." Za konec je nogometaš komentiral tudi priljubljenost med navijači, saj je tekmo v Vidmu med domačim Udinesejem Samirja Handanovića in Palermom Iličića in Bačinovića spremljalo več kot 500 navijačev iz Slovenije. "Res smo bili pozitivno presenečeni nad obiskom navijačev iz domovine. Ogromno se jih je pripeljalo na tekmo iz Maribora, zato sem še toliko bolj razočaran, da smo odigrali slabše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.