Šport > Nogomet
1544 ogledov

Balašević je bil nadarjen nogometaš, šele nato se je podal v glasbo

Đorđe Balašević Žurnal24 main
Đorđe Balašević je kot mladinec igral za svoj najljubši klub.

V 68. letu starosti je umrl Đorđe Balašević, ki je v zadnjih desetletjih navduševal številne ljubitelje glasbe na območju nekdanje Jugoslavije. A njegova življenjska pot bi bila lahko tudi precej drugčna, saj je bil na pagu uspešne nogometne kariere.

"Predvsem sem rad igral nogomet. Kar je še pomebnejše, bil sem tudi zelo nadarjen. Igral sem za reprezentanco šole in bil najboljši strelec. Opazili so me ljudje iz FK Železničarja (eden izmed novosadskih klubov; op. p.) in me pripeljali v svoje vrste. S 16 leti sem postal član prve enajsterice in prvi 'golgeter' ekipe," je o svojem športnem udejstvovanju v mladosti že leta 1979 za takrat znani Tempo dejal 'panonski mornar'.

"Moji apetiti so zrastli, opazili so me tudi pri FK Vojvodini in hitro sem postal član njihove mladinske ekipe. Tu se je moj nogometni razvoj ustavil. Moj takratni trener Žarko Nikolić ni cenil mojih strelskih sposobnosti, zahteval je, da igram drugače in ne dajem toliko golov. A jaz sem bil predvsem strelec. Nikolić je ocenil, da nisem tip za napadalca prve ekipe Vojvodine, tekme sem presedel na klopi. Tega mi je bilo kmalu dovolj," je še povedal Balašević, ki je tako prenehal hoditi na treninge. Dodal je, da verjame v to, da bi lahko bil nogometaš v takratni najmočnejši jugoslovanski ligi.

Mu je bilo žal, da je prenehal igrati nogomet in se posvetil glasbi? "Zdaj nikakor ne! Lažje zaslužim denar kot nogometaši, profesionalno ukvarjanje z nogometom je zelo težek posel. Zato sem hvaležen Žarku Nikoliću, ker se je zmotil v oceni moje nadarjenosti. Vseeno obstaja neizpolnjena želja, da bi tresel mreže v dresu Vojvodine, moj oče pabi s tribune spremljal sina in se topil od sreče."

Balašević je sicer bil, vsaj pred desetletji, velik navijač največjega kluba iz Novega Sada: "Sem strasten navijač in pogledam vse tekme Vojvodine, ko mi to dopušča čas."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.