Šport > Nogomet
48 ogledov

Balažic: "Vidi se, da je Srečko velika osebnost"

Sport 05.02.2013 Srecko Katanec, odprt trening slovenske nogometne reprezentance Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je v Lescah opravila še drugi trening pred torkovo prijateljsko tekmo proti Kanadi. Z rojaki treniral tudi Roman Bezjak.

Za razliko od petkovega je sobotni trening minil v lepem vremenu, z izjemo odsotnega Kevina Kampla pa so vadili vsi poklicani, tudi napadalec Roman Bezjak, ki se je izbrani vrsti pridružil v petek.

Med tistimi, ki najbolj zavzeto vadijo, je tudi branilec Gregor Balažic, ki bi lahko v torek v Celju dobil priložnost za igro, če bo na treningih prepričal selektorja Srečka Katanca.

"Katanec uživa veliko spoštovanje"

"Dobrodošlica je bila prijetna, vidi se, da je Srečko velika osebnost, uživa veliko spoštovanje, zavzetost za vadbo je res na visoki ravni," je uvodoma povedal Balažic in se ozrl na morebitno priložnost za prvi nastop v reprezentančnem dresu.

"Pripravljen sem vedno, za vsako tekmo. Če bom dočakal debi za reprezentanco, bi bilo izjemno. Vse bom naredil za to, se dokazoval na treningih, da si to zaslužim. Če bom dejansko zaigral na tekmi, bom naredil vse, da upravičim selektorjevo zaupanje," pravi igralec Karaptija iz Lviva.

Že privajen na Ukrajino

O torkovem tekmecu pa meni: "Kanada je neznanka za nas. Ampak danes je v nogometu vse mogoče. Tudi 'outsiderji' kdaj premagajo boljše ekipe. Na vsako ekipo se je treba pripraviti maksimalno, treba je iti v tekmo osredotočeno in na zmago ne glede na to, ali je tekma prijateljska ali kvalifikacijska."

Balažic si sicer kruh služi v Ukrajini in pravi, da se tam igra dober nogomet. "Liga je kar močna, mogoče malo manj privlačna za zahodno in srednjo Evropo. Prvenstvo je dobro in zanimivo, moraš se kar boriti, da dobiš svoje igralne minute. Lastniki klubov so bogati, denarja je veliko, tudi po zaslugi prihodov zelo dobrih nogometašev v ukrajinsko ligo," pojasnjuje Balažic.

"Življenje v Ukrajini je drugačno kot tu, ampak tam živim z ženo, kar mi precej lajša bivanje. Drugače pa sem potreboval precej časa da sem se navadil na življenje v Ukrajini, ki je malce 'zaostala'. Zdaj pa je vse v redu, smo se privadili," je zaključil Balažic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.