Šport > Nogomet
27 ogledov

Bale in Ronaldo "polža" proti Antoniu Valencii

Ronaldo Bale trening Real Madrid Schalke 04 Liga prvakov osmina finala EPA
Po podatkih Mednarodne nogometne zveze (Fifa) najhitrejša nogometaša na svetu nista Realova zvezdnika Cristiano Ronaldo in Gareth Bale. Tudi Lionel Messi ni pri vrhu.

Morda malce presenetljivo se je na vrh nogometašev z najvišjo doseženo hitrostjo na tekmah v letošnji sezoni uvrstil krilni nogometaš Manchester Uniteda, Ekvadorec Antonio Valencia, ki je dosegel hitrost 35,1 km/h.

Realovi "raketi" Cristiano Ronaldo in Gareth Bale sta mu sicer tesno za petami, Valižan (34,7 km/h) je sicer za skoraj kilometer na uro hitrejši od svojega portugalskega soigralca (33,6), od katerega je hitrejši tudi Balov nekdanji soigralec Aaron Lennon (33,8). Barçin as Lionel Messi (32,5) je poleg omenjene trojice zaostal tudi za Arsenalovim tekačem Theom Walcottom (32,7).

Lebdeči Anglež

Poškodovani angleški reprezentant je že pri 15 letih v teku na 100 metrov dosegel čas 11,52 sekunde, njegovo izjemno hitrost pa je pri Southamptonu hvalil tudi takratni trener "svetnikov" Harry Redknapp.

"Fant lahko teče po lužah brez da bi pljuskal. On lebdi nad tlemi," je trdil Redknapp. "Lebdenje" je Walcotta na lestvici Fife uvrstilo na četrto mesto, za Messijem na petem mestu, sedmi je Wayne Rooney (Manchester United – 31,2), osmi Franck Ribéry (30,7), deveti Arjen Robben (oba Bayern – 30,4) in deseti Alexis Sánchez (FC Barcelona – 30,1).

Najhitrejši nogometaši na svetu po podatkih Fife:

10. Alexis Sánchez (FC Barcelona/Čile) – 30,1 km/h
9. Arjen Robben (Bayern München/Nizozemska) – 30,4
8. Franck Ribéry (Bayern München/Francija) – 30,7
7. Wayne Rooney (Manchester United/Anglija) – 31,2
6. Lionel Messi (FC Barcelona/Argentina) – 32,5
5. Theo Walcott (Arsenal/Anglija) – 32,7
4. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalska) – 33,6
3. Aaron Lennon (Tottenham Hotspur/Anglija) – 33,8
2. Gareth Bale (Real Madrid/Wales) – 34,7
1. Antonio Valencia (Manchester United/Ekvador) – 35,1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.