Šport > Nogomet
94 ogledov

Bale jih je naluknjal z namenom

gareth bale EPA
Gareth Bale se je po daljši odsotnosti vrnil na nogometne zelenice, kjer je Real Madridu pomagal do zmage nad Celto (7:1). Valižan je največ pozornosti požel po zaslugi strganih nogavic.

Na prvi pogled je izgledalo, da je Gareth Bale ob vrnitvi v ekipo madridskega Reala oblekel dotrajano klubsko opremo, kasneje pa se je izkazalo, da je luknji na nogavicah izrezal sam.

Valižan je želel s tem razbremeniti pritisk na mečni mišici, ki sta mu v zadnjem letu povzročali ogromno težav.

Bale se je po sedmih tednih vrnil v postavo španskega velikana, ki je 28. krogu La Lige visoko premagal Celto (7:1).

Najdražji nogometaš vseh časov je v 65. minuti zamenjal Isca in se 16 minut kasneje že vpisal med strelce. S štrimi doseženemi zadetki je v dresu Reala prednjačil Cristiano Ronaldo, ki se je s tem povzpel tudi na prvo mesto najboljših strelcev španskega prvenstva.

Bale se je v želji, da bi preprečil nadaljnje poškodbe mečne mišice, zatekel k nenavadnemu prijemu, kot je luknjanje klubske opreme. Moderne nogometne nogavice namreč stisnejo mečno mišico in tako spodbudijo pretok krvi, kar igralce ščiti pred krči in udarci.

Bale je želel svoji mišici razbremeniti pritiska, predstavniki stroke pa menijo, da imata luknji precejšen psihološki učinek.

''Če se igralec osvobodi pritiska, mu to pomaga, kar zadeva samozavest in strah pred ponovitvijo poškodbe. Bale se zaveda svoje slabosti in ob vrnitvi na igrišče razmišlja o poškodbi,'' mnenje strokovnjaka citira španski dnevnik AS.

Real Madrid nocoj čaka povratna tekma osmine finala Lige prvakov z Romo, na kateri bodo galaktiki branili dva gola prednosti (2:0).

Trener Zinedine Zidane, ki bo na tekmi lahko računal na Bala, o nogavicah ni želel razpravljati. ''To je njegova stvar. Pripravljen je za igro, to je najpomembneje,'' je dejal nekdanji francoski reprezentant.

Bale je v letošnji sezoni zabil 16 golov v 22 nastopih za kraljevi klub.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.