Šport > Nogomet
25 ogledov

Bale kot otrok na počitnicah kupoval drese Reala

Gareth Bale  družina Florentino Perez Real Madrid Santiago Bernabeu predstavitev EPA
Gareth Bale je po rekordnem prestopu k Realu Madridu priznal, da je bil pod velikim stresom, ko je bil razpet med Londonom in špansko prestolnico.

"Vleklo se je. Bilo je zelo stresno, to je najmanj, kar lahko rečem," je Gareth Bale v četrtek priznal za BT Sport. Po rekordnem prestopu, številke se še vedno sukajo med 90 in 100 milijoni evrov, je Tottenham zamenjal za Real Madrid in se nato nemudoma pridružil pripravam velške reprezentance.

"Že od začetka sem vedel, da so se zanimali zame, prepričan pa sem bil, da se bo prestop res zgodil. Jasno je, da je moral predsednik (Tottenhama, op. a.) Daniel Levy opraviti svoj posel v dobro Tottenhama, zato sem to tudi nekako razumel. Ampak ob istem času sem si mislil, da mi je težko, bilo je precej stresno, jaz pa sem moral biti le potrpežljiv in osredotočen," je dodal Bale.

 "Norih nekaj dni"

Velški zvezdnik se z reprezentanco blizu Cardiffa pripravlja na naslednji kvalifikacijski tekmi proti Makedoniji in Srbiji, medtem ko se njegova ponedeljkova predstavitev na Santiagu Bernabéuu zdi že daleč stran. Nazadnje je igral 16. julija, nato pa zaradi domnevne poškodbe izpustil vse pripravljalne tekme Spursov, zato naj v dresu "zmajev" ne bi igral vseh 90 minut.

"To je bilo norih nekaj dni," je o predstavitvi in navdušenju, ki ga je v Madridu povzročil njegov prihod, še povedal Bale. "Res se je lepo vrniti, sprostiti in se vrniti v normalen tok. Ko sem bil mlajši, sem imel nekaj dobrih prijateljev in vedno smo radi gledali evropski nogomet, Real Madrid pa je bil takrat dominantna sila, zato smo vedno gledali Real Madrid."

Bale Real Madrid predstavitev prestop otroška fotografija dres | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

S počitnic vedno z dresom Reala

Bale je večkrat ponovil, da je prestop k belemu baletu zanj pomenil uresničitev sanj, tudi dobro obveščeni novinarji pa mu prikimavajo. Valižan je res že dolga leta privrženec kraljevega kluba, ob predstavitvi na Bernabéuu pa so izobesili tudi njegovo otroško fotografijo z Realovim dresom.

"Spominjam se počitnic z družino, šli smo v Španijo, nazaj pa smo prinesli drese Reala, jih nato nosili in se v parku pretvarjali, da smo Realovi igralci. Tam se je vse začelo in od takrat jih spremljam. Zaradi nogometa, ki ga igrajo, zaradi ekipe, kakršna so ... Zaradi vsega skupaj je res neverjetno, da sem tukaj," je pristavil najdražji nogometaš na planetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.