Šport > Nogomet
11 ogledov

Bale ostal v Londonu!

Gareth Bale bo proti Realu lahko pomagal soigralcem. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Massimo Oddo in ostali branilci AC Milana: oddahnite si! Leteči vezist Tottenhama Gareth Bale je zaradi poškodbe namreč dokončno ostal v Londonu in na torkovi tekmi Lige prvakov ne bo igral.
Rade volje bi prestrašil Milan in rekel, da ga bo (Bale, op. p.) na voljo, toda ni.
Harry Redknapp

Gareth Bale je v skupinskem delu Lige prvakov praktično sam (skorajda) presenetil Inter Milan na San Siru, a na koncu ostal "le" pri hat-tricku in porazu (3:4). Od povratka v mesto mode pa ta teden ne bo nič, saj je Valižan zaradi poškodbe hrbta ostal v Londonu in ne bo igral na prvi tekmi osmine finala proti mestnim tekmecem Interja AC Milanu.

Trener Spursov Harry Redknapp se sicer ni želel dokončno odreči nastopu Bala in v nedeljo takole duhovito izjavil: "Rade volje bi prestrašil Milan in rekel, da ga bo (Bale, op. p.) na voljo, toda ni," je povedal za Sky Sports News. "Bori se z zdravljenjem poškodbe hrbta, ne gre pa za dolgotrajno reč. Moramo biti povsem prepričani, da je zdrav. Je mlad fant in zelo pomemben za našo ekipo. Pred sabo ima izejmno prihodnost. Ne počuti se pripravljenega za igro," je vse upe angleških navijačev razblinil Redknapp.

Nekaj žarkov upanja za Spurse pomeni povratek Luke Modrića, ki je le dva tedna po operaciji slepiča odpotoval v Milano, kjer bosta do zadnjega pod vprašajem tudi Peter Crouch in Rafael van der Vaart.

Na zadnjih tekmah je Tottenhamu šlo dobro tudi, ko Bala ni bilo.
Massimo Allegri

Allegri: "Spurs dobri tudi brez Bala!"
Pokukajmo še v tabor domačih, kjer trener Massimo Allegri še naprej navdušuje v svoji premierni sezoni pri kakšnem velikem klubu. Milan je še naprej vodilno moštvo Serie A, tudi slačilnica velikih egov pa zaenkrat še ni eksplodirala. Allegri kljub vsemu svari:

"Na zadnjih tekmah je Tottenhamu šlo dobro tudi, ko Bala ni bilo," je na ponedeljkovi novinarski konferenci povedal Allegri. "So organizirana, hitra ekipa, ki jo sestavljajo tehnično nadarjeni posamezniki. To je tekma osmine finala Lige prvakov - zelo bo težko, tudi zato, ker bo skupno trajalo 180 minut." Tudi Allegriju sive lase povzročajo poškodbe, saj so zaradi poškodb odsotni Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini in nekdanji Spurs Kevin-Prince Boateng. Tekmo bo tako verjetno spet začel stari mojster Clarence Seedorf, saj je drugi "tank" na sredini igrišča, Mark van Bommel, v tej sezoni LP že igral za Bayern München in nima pravice nastopa.

Tottenham in AC Milan sta se nazadnje pomerila v polfinalu pokala Uefa (1971-72), ko so Spurs zmagali doma in remizirali v gosteh, kar je bilo dovolj za nastop v finalu:

Liga prvakov, osmina finala:

Torek, ob 20.45:
AC Milan - Tottenham Hotspur
Valencia - Schalke 04

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.