Šport > Nogomet
24 ogledov

Bale: "Poročanja o poškodbi so bila prenapihnjena"

Bale Modrić Real Madrid Malaga EPA
Gareth Bale se je na sobotni tekmi Real Madrida vrnil na zelenico Santiaga Bernabéua, kjer je sodeloval v zadnjih minutah zmage nad Málago. Gerarda Martina ne skrbi remi Barcelone.

"Šlo je le za poškodbo stegenske mišice. Dejstvo je, da nisem odigral veliko tekem pred sezono, opravil treningov, tekel, zato se vedno pojavljajo manjše poškodbe. Vse je bilo prenapihnjeno, šlo je le za manjšo poškodbo in zdaj spet igram," je po tekmi z Málago, kjer mu je trener Carlo Ancelotti ponudil le zadnjih nekaj minut, dejal Gareth Bale.

Valižan se je vrnil po že drugi poškodbi stegenske mišice in Real Madridu priboril sumljivo dosojeno najstrožjo kazen v 90. minuti, ki jo je mimo praktično nepremagljivega Willyja Caballera nato poslal Cristiano Ronaldo.

Lepo se je bilo vrniti

"Bilo je izjemno pomenbno za nas, da smo zmagali. Menim, da smo skozi celotno tekmo igrali dobro in zaslužili zmago. Zdaj se že veselim naslednjih dveh velikih tekem. Lepo se je bilo vrniti po poškodbi. Težko se je bilo vrniti, saj nisem opravil predsezone in teh reči, zato se je bilo lepo vrniti na zelenico in odigrati nekaj minut ter vplivati na rezultat," je še dodal Bale.

Valižan je kot "prenapihnjeno" seveda označil poročanje o njegovi stegenski mišici, a dejstvo je, da so prenapihnjeno ali ne španski mediji poročali o njegovih domnevnih težavah s hernijo, o kateri ga klubska televizija ni povprašala. Bale bo očitno nared za obe veliki tekmi, ki prihajata – z Juventusom in Barcelono. Slednja je v Pamploni izgubila prve točke sezone (0:0).

Di María si želi Caballera v reprezentanci

"Se je Real izboljšal? Všeč mi je, da ste tokrat vsi videli to. Ne bom rekel, da se ni, toda ... Počakajmo naslednjo tekmo," je svoje nekdanje delodajalce zbodel Málagin trener Bernd Schuster. Argentinec v vrstah Reala Ángel Di María je na drugi strani pohvalil rojaka v vratih Andaluzijcev in si zaželel, da bi prišel tudi na naslednji seznam reprezentance.

Puyol Osasuna Barcelona | Avtor: EPA EPA
"Pomerili smo se z vratarjem v zelo dobri formi, čeprav smo zmagali in dobro opravili reči, ki smo jih morali. Moramo še naprej rasti kot ekipa. Verjamem, da iz dneva v dan delamo več in zadovoljni smo z zmago. Caballero bi si zaslužil priti v reprezentanco. Upam, da bo dobil priložnost," si je zaželel Di María.

Martino: "Miren sem"

Vodilna Barcelona v Pamploni ni odigrala najboljše tekme, povratek Lionela Messija po poškodbi pa je prišel prepozno, da bi še lahko obrnil rezultat v prid prvakov. Trener Gerardo Martino je od prve minute ponudil priložnost še enemu povratniku, kapetanu Carlesu Puyolu, ki je po več mesecih brez odigrane tekme odigral praktično brezhibno. To je bila ena redkih svetlih točk pri gostih, ki so prvi ostali po zaslugi prvega poraza Atlética proti Espanyolu (0:1).

"Ponavadi se takšno tekmo dobi, nocoj ni bilo tako," je po tekmi z Osasuno dejal Martino. "Miren sem zaradi prikazanega. Osasuna ti lahko škoduje na svojem igrišču, v obrambi pa nismo trpeli. Treh točk nismo vzeli zaradi zapravljenih priložnosti. V prvem polčasu nam je zmanjkala zadnja podaja. Zgrešili smo za nekaj centimetrov, ali pa nismo izbrali prave rešitve."

Xavija je moral menjati

Barcelono pred sobotnim "El Clásicom" na Camp Nouu čaka še evropsko gostovanje pri AC Milanu na San Siru, kjer so v zadnjih letih prav tako že nekajkrat trpeli. Trener Massimiliano Allegri bi znova lahko skušal presenetiti Katalonce s podobno taktiko, kot je v soboto uspela Osasuni.

"Ne vem, če so se dogovorili za takšno igro, ampak Barcelona nasprotnike prisili, da igrajo blizu svojega kazenskega prostora. Ne vem, če je to predvidljivo že v pripravi na tekmo, ampak med samo tekmo je. Manjkalo nam je konkretnosti v prvem polčasu, ampak v drugem smo ilei štiri 'čiste' priložnosti. Nismo jim dali možnosti v protinapadu," je še dodal Martino, ki je navijače presenetil z menjavo vezista Xavija Hernándeza.

"V nekem trenutku sem moral zaradi minut, ki sta jih nabrala v španski reprezentanci, iz igre potegniti ali Xavija ali Andrésa Iniesto. Xavi je za svojo reprezentanco igral največ. Poleg tega sem bil tudi odločen, da Leo Messi odigra kakšnih 20 minut zaradi potrebe na tekmi, ampak tudi zato, da bi se počutil dobro pred tekmama, ki prihajata. Real spet blizu? Skrbelo bi me, če bi videl, da smo se poslabšali. Ampak tega nisem videl. Zaslužili smo si zmago in sem povsem miren."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.