Šport > Nogomet
23 ogledov

Bale proti poškodbi: dirka za El Clásico

gareth bale EPA
Najdražji nogometaš na svetu Gareth Bale bo med reprezentančnim premorom poskušal nadoknaditi zamujeno, se pozdraviti in pripraviti na dve veliki tekmi madridskega Reala – proti Juventusu in Barceloni.

Gareth Bale je po poročanju dnevnika AS v ponedeljek začel poseben program dela pri Realu Madridu, ki ga bo poskušal pripraviti za velika obračuna z Juventusom v Ligi prvakov in Barcelono v španski ligi.

Na treh tekmah za beli balet je Valižan za zdaj odigral zgolj 132 minut – debitiral je proti Villarrealu in v uri igre zabil svoj prvenec, tri dni pozneje pa je odigral zgolj zadnjih 27 minut gostovanja pri Galatasarayu.

Opravil bo predsezonski trening

Začeti bi moral tudi ligaško tekmo z Getafejem, a je deset minut pred začetkom tekme začutil bolečine v mišici in izpadel iz prve postave. Izpustil je tudi naslednje gostovanje pri Elcheju. Na madridskem derbiju je vstopil na začetku drugega polčasa, po tekmi pa je klub sporočil, da bo moral zaradi nategnjene mišice počivati dva tedna in izpustiti reprezentančni zbor.

Velški selektor Chris Coleman ga je vseeno uvrstil na seznam igralcev za naslednji kvalifikacijski tekmi reprezentance, a so iz Cardiffa nato takoj sporočili, da Bale seveda ne bo nastopil. Coleman je sicer zaskrbljen dejal, da to verjetno ne bo zadnja poškodba otoškega bisera. "Upam pa, da se motim," je dejal nekdanji trener Fulhama, Reala Sociedada in Coventry Cityja.

Tudi Puyol "švica" za povratek

"Ancelotti mu je pripravil poseben načrt dela, ki vsebuje regeneracijo in delno tudi predsezonski trening, ki ga ni opravil," piše madridski AS. "Nameravajo ga pripraviti, da bo dobil nekaj minut že proti Málagi 19. oktobra, predvsem pa da bo pripravljen na tekmo z Juventusom na Bernabéuu in (23.) in Barcelono na Camp Nouu (26.)."

Tudi na vzhodu države se nekdo že dlje hudo poti, da bi se po kar 222 dneh vrnil v postavo Barcelone. Gre seveda za legendarnega kapetana kluba Carlesa Puyola, ki po trditvah članov kluba s polno paro trenira, da bi bil pripravljen za naslednjo ligaško tekmo Barçe proti Osasuni.

Puyol Barcelona trening Španija nogomet | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.