Šport > Nogomet
8 ogledov

Bale skoraj zrežiral preobrat v Milanu

1/12
Žurnal24 main
Inter je v 3. kolu Lige prvakov v prvem polčasu popolnoma deklasiral angleškega Tottenhama. A vztrajni Londončani se niso predali in na krilih Balea skorajda prišli do izenačenja (4:3). Slavila tudi Barca.

Inter je na stadionu Guiseppe Meazza zelo hitro zatresel mrežo Angležev. Že po prvi pravi akciji na začetku druge minute tekme je vratarja Tottehnama Heurelha Gomesa lepo premagal Javier Zanetti. Varovanci Harryja Redknappa si še niso opomogli od uvodnega šoka, pa je že sledil nov. Gomes je napravil prekršek v kazenskem prostoru in slovenskemu sodniku Damirju Skomini ni preostalo drugega, kot da brazilskemu vratarju pokaže rdeči karton. Ob tem pa je Skomina pokazal še na belo točko. Redknapp je iz igre poklical hrvaškega reprezentanta Luko Modrića, v vrata pa poslal Carla Cudicinija, ki pa ni mogel preprečiti zadetka Samuela Eto'oja z 11 metrov. Goleada Interja se je nadaljevala že čez nekaj minut in Dejan Stanković je prišel do strela s kakšnih 16 metrov in rutinirano premagal vratarja Tottenhama. Da je bila bera Italijanov v prvem polčasu še večja, je poskrbel kamerunski napadalec Eto'o, ki je deset minut pred koncem polčasa povišal na 4:0.


Ko je že vse kazalo, da je položaj Tottenhama izgubljen, je na sceno stopil Gareth Bale. Na začetku drugega polčasa je znižal na 1:4, nato pa prav ob zaključku dvoboja zabil še dvakrat in Londončanom skoraj pristreljal izenačenje.

Raul kot v starih časih

V Gelsenkirchnu je zmago Schalkeju v veliki meri pristreljal Raul. Ime Španca se je v teh dneh omenjalo za prestop k Bešiktašu, a vse to je Raula očitno le podžgalo in navijačem se je za slab uvod v sezono oddeležil na najboljši možen način. Zabil je dvakrat in Schalke popeljal do zmage s 3:1 nad izraelskim Hapoelom.

 

Barcelona, ki je na Camp Nou gostila Köbehnavna, je tokrat igrala brez obolelega vratarja Victorja Valdesa. Na krilih Messija, ki je zabil dvakrat so Katalonci prišli do zmage z 2:0.  

Liga prvakov, 3. kolo, sredine tekme:

Skupina A:
Twente Enschede : Werder Bremen 1:1 (0:0)
Janssen (75); Arnautovic (80)

Inter Milano : Tottenham Hotspur 4:3 (4:0)
Zanetti (2), Eto'o (10/11-m, 35), Stanković (14); Bale (52, 90, 92)
RK: Gomes (8/Tottenham)

Lestvica: Inter 7, Tottenham 4, Werder 2, Twente 1

Skupina B:
Schalke 04 : Hapoel Tel Aviv 3:1 (1:0)
Raul (3, 58), Jurado (68); Shechter (90)

Olympique Lyon : Benfica Lizbona 2:0 (1:0)
Briand (22), Lopez (52)

Lestvica: Lyon 9, Schalke 6, Benfica 3, Hapoel 0

Skupina C:
Glasgow Rangers : Valencia 1:1 (1:0)
Edu (34); Edu (46/ag)

Manchester United : Bursaspor 1:0 (1:0)
Nani (7)

Lestvica: Manchester United 7, Glasgow Rangers 5, Valencia 4, Bursaspor 0

Skupina D:

FC Barcelona : Köbenhavn 2:0 (1:0)
Messi (19, 90)

Panathinaikos Atene : Rubin Kazan 0:0 (0:0)

Lestvica: Barcelona 7, Köbenhavn 6, Rubin Kazan 2, Panathinaikos 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.