Šport > Nogomet
23 ogledov

Bale spet junak, Spursi prek Interja

(Tottenham - Inter) Rafael van der Vaart
1/30
Žurnal24 main
Nogometaši Tottenhama so se maščevali Interju za poraz na prejšnji tekmi in aktualne prvake v Londonu premagali s 3:1. Barceloni zgolj remi na Danskem, Man. United zanesljiv proti Bursasporju (3:0).
Fotoutrinki s torkovih tekem so od vas oddaljeni en sam klik.

Sicer ni zabil gola, toda Valižan Gareth Bale je bil po hat-tricku na prvi medsebojni tekmi Interja Milana in Tottenhama tudi tokrat junak Spursov na "ponovljeni" tekmi v Londonu. Po vodilnem golu Rafaela Van der Vaarta je Bale pripravil gola Petru Crouchu in Romanu Pavljučenku za zasluženo zmago Londončanov, s katero so se zaradi boljše razlike v golih celo zavihteli na vrh lestvice. Nerazzurri so zmogli le tolažilni gol Samuela Eto'oja.

Kar je Gareth Bale naredil Maiconu na zadnjih dveh tekmah, je res neverjetno.
Harry Redknapp

"To je bila fantastična noč nogometa," je bil po tekmi vzhičen domači trener Harry Redknapp. "Neverjetna predstava celotnega moštva. Kar je Gareth Bale naredil Maiconu na zadnjih dveh tekmah, je res neverjetno. Ne gre le za njegovo hitrost, lahko teče ves dan in daje predložke, prav tako pa tudi strelja in igra z glavo. Povrh vsega ne bi mogli srečati prijetnejšega fanta," je zasluženo elegijo fantastičnemu talentu zapel Redknapp.

Tottenham je že na začetku tekme pokazal, da se pred domačimi navijači ne bo držal nazaj. Leteči Bale je bil znova njihova glavna nevarnost, ob njem pa bil je celo najboljši (?) desni bočni branilec na svetu, Maicon, videti kot kadet Interblocka. Prvi nevarni strel na gol si je sicer pripravil Inter, ko je Eto'o z roba kazenskega prostora za las zgrešil bližnjo vratnico Carla Cudicinija. A ko se je ogrel Bale, ni bilo več poti nazaj za Inter in po nekaj nevarnih akcijah je prišel tudi gol. Valižan sicer ni imel prstov vmes, je pa Van der Vaarta z lepim preigravanjem in podajo med oba branilca našel Luka Modrić in Spursi so povedli.

Navijači domačih so prav gotovo pomislili na najslabše, ko je po podaji Bala nemogoče zgrešil Crouch, ki je povsem odprt volej z nekaj metrov poslal mimo vrat. Inter se je golu najbolj približal tik pred koncem polčasa, ko je prosti strel Wesleyja Sneijderja praktično izpod prečke z zadnjimi močmi izbil Cudicini. Spursi so drugi polčas nadaljevali tam, kjer so končali prvega, pa čeprav je zaradi poškodbe v slačilnici ostal Van der Vaart. Po slabem izbijanju vratarja Luce Castelazzija bi Bale kmalu zadel s škarjicami z roba kazenskega prostora, a je ostalo pri 1:0. Zato pa so dajanje zadetkov zanj opravili soigralci – Bale je v 61. minuti še n-tič v večeru pobegnil tako Maiconu kot Luciu in idealno zaposlil Croucha, ki je iz neposredne bližine zabil za 2:0. Tottenham je bil na pragu zmage, in čeprav je gol Eto'oja napovedal napeto končnico, je Bale kmalu zrežiral še gol Pavljučenka, ki je dokončno presodil gostom.

Barcelona zapravila priložnost, Köbenhavn prečvrst
Z lepim volejem v prvem polčasu tekme proti Köbenhavnu je Lionel Messi zabil svoj 100. gol pod vodstvom Josepa Guardiole in na večni lestvici klubskih strelcev v evropskih pokalih prehitel Rivalda. Zdelo se je, da Barcelono čaka sprehod po danski prestolnici, s čimer bi si že zagotovila napredovanje, a ni bilo tako. Domači so izenačili že iz naslednjega napada, potem ko je vratar Victor Valdés slabo lovil podajo v sredino. Izjemno slaba tekma Kataloncev bi se lahko končala tudi s porazom, saj so domačini pritiskali za zmagoviti zadetek, na drugi strani pa bi Blaugrana v sodnikovem podaljšku kmalu "ukradla" celo zmago, a je Pedro Rodriguez zadel okvir vrat, ki ga je Barcelona sicer stresla vsaj trikrat. Po koncu tekme sta se ob robu igrišča sporekla še oba trenerja, kar bi kmalu privedlo do obračuna na odprti sceni. Slaba noč za Barcelono, torej.

Suvereno pa je s svojim gostovanjem opravil Manchester United, ki je z zmago pri Bursasporju zelo blizu napredovanju. Dimitar Berbatov je tekmo začel kot osamljeni napadalec, a za gole sta v drugem polčasu poskrbela vezista Darren Fletcher in Gabriel Obertan, svoj podpis pa je s prvim evropskim golom za svoj novi klub dodal Bebé.

Z zmago bi se nocoj lahko v osmino finala že uvrstil tudi Lyon, a so Francozi po katastrofalnem prvem polčasu klonili pri Benfici (4:3). Varovanci Clauda Puela bi se po zaostanku z 0:4 kmalu celo neverjetno vrnili, a jim je za točko zmanjkalo časa. V Unitedovi skupni C je drugo mesto z zanesljivo domačo zmago nad Rangers prevzela Valencia, dva gola pa je prispeval Roberto Soldado.

Lestvica, skupina A:
1. Tottenham 7 točk

2. Inter 7
3. Twente 5
4. Werder 2

Liga prvakov, 4. kolo, ob 20.45: 

Skupina A:
Werder Bremen : Twente Enschede 0:2 (0:0)
Chadli (81), De Jong (84)
RK: Frings (76/Werder)

Tottenham Hotspur : Inter Milano 3:1 (1:0)
Van der Vaart (18), Crouch (61), Pavljučenko (89); Eto'o (79)    

Lestvica, skupina B:
1. Lyon 9 točk

2. Schalke 7
3. Benfica 6
4. Hapoel 1

Skupina B:

Hapoel Tel Aviv : Schalke 04 0:0

Benfica : Olympique Lyon 4:3 (3:0)
Kardec (20), Coentrao (32, 67), Garcia (43); Gourcuff (75), Gomis (85), Lovren (90)

Lestvica, skupina C:
1. Man. United 10 točk

2. Valencia 7
3. Rangers 5
4. Bursaspor 0

Skupina C:
Bursaspor : Manchester United 0:3 (0:0)
Fletcher (48), Obertan (73), Bebé (77)

Valencia : Glasgow Rangers 3:0 (1:0)
Soldado (33, 71), Costa (90)

Skupina D:

Lestvica, skupina D:
1. Barcelona 8 točk

2. Köbenhavn 7
3. Rubin 3
4. Panathinaikos 2

Rubin Kazan : Panathinaikos 0:0

Köbenhavn : Barcelona 1:1 (1:1)
Claudemir (33); Messi (31)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.