Šport > Nogomet
6 ogledov

Bale zdrav za derbi, Martino še kar zaskrbljen

Real Madrid Atletico polfinale pokal ovire ovira skok trening Ronaldo Modrić
1/5
EPA
Velški zvezdnik Gareth Bale je spet zdrav in bo po poročanju španskih medijev začel sredin madridski derbi španskega pokala med Realom in Atléticom (ob 20.00). Barcelona dve uri kasneje z Real Sociedadom.

"Gareth Bale je na voljo. Dobro si je opomogel in skupaj s preostankom moštva je dobro treniral v zadnjih dveh dneh. Je v dobrem stanju," je dan pred ponovitvijo lanskega finala dejal Carlo Ancelotti.

Strateg Real Madrida je moral postavo v letošnji sezoni že večkrat sestaviti brez Garetha Bala, po nizu sicer pričakovanih poškodb pa so se začele pojavljati tudi prve kritike njegovega sto milijonov evrov težkega prestopa iz Tottenhama.

"Naslednjo sezono gotovo veliko boljši"

Ancelotti je pred tekmo z mestnim tekmecem Atléticom, ki je lani srca realovcev strl v finalu na domačem Santiagu Bernabéuu, branil velškega bliska, češ da je njegovo prilagajanje na novo okolje poleg poškodbe oviralo dolgo pogajanje o njegovem prestopu.

"Bale bo gotovo veliko boljši naslednjo sezono, prvič zato, ker bo lahko opravil normalne priprave, drugič pa zato, ker bo bolj navajen na prej nepoznano kulturo španskega nogometa," je nadaljeval Ancelotti. Pred sredino tekmo je sicer glavna zgodba nedeljska izključitev zvezdnika Cristiana Ronalda na ligaški tekmi z Athletic Bilbaom, ki pa Portugalcu ne more preprečiti nastopa.

Simeoneju ne verjamejo

"Prepričan sem, da komite Cristianove poteze ne bo razumel kot nič hujšega. Tudi zaradi provokacij, ki jih je deležen vsako tekmo, nad njim storijo veliko prekrškov. Ne verjamem, da je bila njegova poteza tako slaba," je še povedal Ancelotti.

"(Trenerju Atlética Diegu) Simeoneju ne verjamejo, da njegova ekipa ni kandidat za naslov. To počne, da bi se izognil pritisku. Opravlja fantastično delo. Atléticu gre vse od nog. Sezone niso začeli kot favoriti in zdaj so na vrhu lige, v polfinalu pokala in osmini finala Lige prvakov."

Atlético je na ligaški generalki za derbi, na čustveni tekmi ob slovesu od preminulega Luisa Aragonésa so povsem povozili Real Sociedad (4:0), ostal brez prebujajočega napadalca Davida Ville. Njegovo mesto bi poleg Adriána Lópeza kaj lahko zapolnil tudi povratnik Diego, eden izmed strelcev z nedeljske tekme na Vicenteju Calderónu.

Messi Parejo Barcelona Valencia Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Martino zaskrbljen danes in zaskrbljen jutri

Novinarska konferenca je v Barceloni čakala tudi trenerja Kataloncev Gerarda Martina. Ta je z varovanci v soboto doživel hladen tuš proti Valencii, ki je do tedaj vodilni Barçi zadala prvi domači poraz sezone. Argentinec je po obračunu na Camp Nouu priznal, da je zaskrbljen, razpoloženje pa se mu ni popravilo niti pred prihodom Real Sociedada.

"Že na prvi tekmi so se nam dobro postavili po robu. Na tekmi ta konec tedna so igrali praktično brez pravega napadalca, tako kot počnejo po navadi, ampak odvisno bo od nas samih," je tekmo napovedal Martino.

"Sobotna tekma? Vedno govorimo z igralci, še posebej takrat, ko se zgodi takšna čudna tekma. Ko lahko prideš do večje prednosti, je to treba izkoristiti. Poleg tega smo natančneje govorili o napakah v drugem polčasu in taktičnih vprašanjih. V nasprotju s prvim polčasom, ko je dobro napadala in se branila, je ekipa v drugem storila ravno nasprotno. Vedno kadar se zgodi poraz, je naslednja tekma priložnost, da se odkupiš. Po zadnji tekmi so me vprašali, ali sem malce zaskrbljen, in rekel sem, da sem zelo zaskrbljen po vsakem porazu. Še naprej sem zaskrbljen. In jutri bom spet. In ko se bom spet pojavil pred vami – še bolj."

Nedotaknjena mreža sinonim za zmago

Čeprav je Martino že večkrat izrazil nezadovoljstvo z igranjem poznih tekem, bo Barcelona tudi v sredo igrala šele ob 22. uri, kluba pa velik upad obiska na Camp Nouu bojda (še) ne skrbi.

"Od prvega dne, ko sem prišel v Barcelono, do danes so bili vsi dnevi enaki, pritisk je vedno enak," je še povedal Martino. "Ohraniti mrežo nedotaknjeno je praktično sinonim za zmago pri ekipi, kakršna je naša. Zaradi 45 slabih minut še ne bom nehal staviti na Barço. Če jaz ne bi stavil nanjo, kdo pa bi? Pričakujem, da bo jutri na Camp Nou prišlo veliko ljudi, a razumem, da je tekma ob desetih zvečer na delovni dan."

Španski pokal (Copa del Rey), polfinale, prvi tekmi:

Sreda ob 20.00:
Real Madrid – Atlético Madrid

Ob 22.00:
Barcelona – Real Sociedad

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.