Šport > Nogomet
16 ogledov

Ballack ne bo mogel na SP!

Usodni trenutek, ki je Ballacku zaprl vrata mundiala. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hud udarec za nemško nogometno reprezentanco le mesec dni pred začetkom SP. Kapetan Michael Ballack zaradi poškodbe gležnja (s sobotne tekme) ne bo mogel v Južno Afriko.

Manj kot mesec dni pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva iz nemške zvezde sporočajo, da njihov kapetan ne bo mogel igrati v Južni Afriki. Na sobotni finalni tekmi pokala FA si je član Chelseaja že v prvem polčasu poškodoval gleženj. Sicer ni prišlo do zloma, ima pa natrgane vezi. Gleženj bo moral dati v mavec in tudi, ko se ga znebi, bo moral še dva tedna hoditi s posebnim obuvalom. Na treninge se bo lahko vrnil šele čez osem tednov. Za Nemčijo je to velik udarec. Vse povedo besede selektorja Joachima Loewa: "Je naš kapetan in vsekakor naš vodja na terenu." Za elf je Ballack odigral 98 tekem in dal 42 golov. Nemško ekipo v Južni Afriki sicer v sklopu skupine D čakajo Avstralija, Srbija in Gana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.