Šport > Nogomet
18 ogledov

Balon počil Liverpoolove sanje

Če bi bil balon človek mu v Sunderlandu nocoj ne bi bilo treba plačati pijače. Ž Žurnal24 main
Če je Liverpoolov strateg Rafael Benitez kljub slabem začetku sezone pred tedni še govoril, da Redsi še lahko upajo na naslov, je nov poraz v Sunderlandu (0:1) tokrat verjetno razblinil nerealne sanje.

Za nameček Liverpoola tokrat ni pokopala slaba igra, niti trenutek navdiha katerega izmed nasprotnikov, temveč - balon! Kako ironično, da je Sunderlandov napadalec Darren Bent zadel ravno balon, ki so ga na igrišče vrgli Liverpoolovi navijači ... Balonček je namreč preusmeril žogo za hrbet Pepeja Reine in Redsi so tako izgubili še četrtič v tej sezoni (0:1). Edini izgovor, ki ga lahko po tekmi ponudi strateg gostov Rafael Benitez, je odsotnost Stevena Gerrarda in Fernanda Torresa, a je lahko na koncu tudi zadovoljen z minimalnim porazom.

 

Koren obsedel na klopi

S trenutnim (igralskim) stanjem v klubu ima nekaj težav tudi Robert Koren. Zmago West Bromwich Albona proti Readingu (3:1) je presedel na klopi. To se mu je nazadnje zgodilo 11. marca leta 2007! Zanimivo, WBA je takrat prav tako igral v drugi angleški ligi.

Medtem je malce zahodneje Antonio Valencia s prvim premierligaškim golom za Manchester United slednjim pristreljal zmago in prvo mesto proti Boltonu (2:1). Rdeči vragi so na Old Traffordu kljub temu prikazali formo, ki je daleč od idealne. Gol Matthewa Taylorja je v 75. minuti poskrbel za nervozne poglede na uro, zaradi česar bo Alex Ferguson vse prej kot zadovoljen. Daleč na jugu se Jermaine Defoe v dresu Tottenhama vrnil k svojemu nekdanjemu klubu Portsmouthu in od junaka hitro prišel do bedaka. Po golu, ki je Spursom prinesel vodstvo, je mali napadalec nato grdo pohodil Aarona Mokoeno in si na navdušenje tribun prislužil izključitev. Kljub vsemu so beli še enkrat več slavili in ostajajo na visokem tretjem mestu (2:1). Njihovi goreči mestni nasprotniki Arsenal so ostali doma in prvič po grozljivem zlomu noge Eduarda da Silve igrali tekmo proti Birmingham Cityju (3:1). Tekma, ki je na nek način odprla kar nekaj starih ran, se je brez večjih pretresov in po golih Robina van Persieja, Aboua Diabyja in Andreja Aršavina končala z zmago topničarjev.

Vodilni Chelsea je doživel svoj drugi poraz v letošnjem prvenstvu. Z 2:1 je bila zasluženo boljša Aston Villa. Gosti iz Londona so sicer v 15. minuti povedli prek reprezentanta Slonokoščene obale Didierja Drogbaja, toda Birminghamčani so boljšo igro in svojo premoč z golom kronali že v 32. minuti, ko je Dunne po podaji Younga z glavo zatresel mrežo Petra Čecha. Končni rezultat je, sedem minut po začetku drugega polčasa, prav tako z glavo, postavil James Collins. Za Chelsea je to na deveti sezonski tekme šele drugi poraz.

Premier League, 9. kolo :

Aston Villa : Chelsea 2:1
Dunne (32), Collins (52); Drogba (15)

Arsenal : Birmingham City 3:1 (2:1)
Van Persie (16), Diaby (18), Aršavin (84); Bowyer (38)

Everton : Wolverhampton 1:1 (0:0)
Biljaletdinov (88); Doyle (76)

Manchester United : Bolton 2:1 (2:0)
Knight (5/a.g.), Valencia (33); Taylor (75)

Portsmouth : Tottenham 1:2 (0:2)
Boateng (59); King (29), Defoe (45)
RK: Brown (90/Portsmouth); Defoe (61/Tottenham)

Stoke City : West Ham United 2:1 (1:1)
Beattie (11/11-m, 69); Upson (34)

Sunderland : Liverpool 1:0 (1:0)
Bent (5)

Nedelja, ob 14.00:

Blackburn - Burnley

Nedelja, 0b 17.00:
Wigan Athletic - Manchester City

Ponedeljek, oba 21.00:
Fulham - Hull City
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.