Šport > Nogomet
14 ogledov

Balotelli na seznamu za Barço: "Še en pregled"

Allegri AC Milan Barcelona Liga prvakov
1/13
EPA
Predstava Osasune, ki je Barceloni v prvenstvu vzela prvo točko, predvsem pa morebitno okrevanje Maria Balotellija sta razloga za optimizem AC Milana pred torkovo tekmo z Barcelono.

Trener Massimiliano Allegri je na novinarski konferenci pred torkovim derbijem AC Milana in Barcelone priznal, da bo kot navdih vzel zadnjo ligaško predstavo Osasune, ki je podobno kot rdeče-črni v lanskoletni sezoni Lige prvakov s praktično brezhibno obrambno taktiko ustavila Katalonce in jim vzela prvo točko (0:0).

"Nismo slabši od Osasune," je dejal Allegri. "Jutri bo na sporedu že sedma tekma proti Barceloni v nekaj letih, ponoviti pa moramo februarsko predstavo (Milan je v osmini finala zmagal z 2:0, op. a.). Moramo biti pogumni. To ni tekma na izpadanje, ne čaka nas še povratna tekma. Pričakovanje je vedno veliko, ko igraš proti njim, ampak tega se že privajamo."

Nova priložnost za Birsina herojstva

Velik vprašaj pred torkovim obračunom visi nad napadalcem Mariem Balotellijem. Težava z mišico desne noge ga je po povratku z reprezentančnih obveznosti oddaljila od zelenic Serie A, Allegri pa ga je vseeno uvrstil na širši seznam nogometašev za tekmo z Barço.

"Ne gre za taktiko. Rekel sem le, da ga bomo danes še enkrat pregledali, da vidimo, če ga lahko pripravimo za jutri. Videli bomo," je nadaljeval Allegri. Trener milanskih vragov se mora odločiti tudi glede slovenskega reprezentanta Valterja Birse. Primorec mu je v soboto prinesel še drugi paket točk po nenadnem prestopu iz Genoe, a ob zdravem Kakáju morda tudi to ne bo dovolj za prvo postavo. 

"Samo poglejte Romo, ki je dobila le en gol v celi sezoni in je na vrhu. Še posebej v Italiji je tako, da so najuspešnejše ekipe tiste, ki dobijo najmanj golov. Vzemite našo tekmo z Udinesejem: nismo dobili gola. Morali bomo biti zelo previdni v obrambi in upati na ponovitev februarske tekme. Ne smemo jim dati prostora. Potrebnih bo sto minut velike potrpežljivosti," je še napovedal strateg "rossonerov".

Martino ne vidi odločilne tekme

Pri Barceloni iz sobotnega remija v prvenstvu niso delali drame, trener Gerardo Martino pa je v Milanu pohvalil domače moštvo in zavrnil namigovanja, da so Katalonci vsaj z enim očesom že pri največji tekmi sezone, sobotnem "El Clásicu".

"V nobenem primeru te tekme ne dojemam kot prelomne," je o torkovem derbiju pred obračunom z Real Madridom dejal Martino. "To bo zelo težka tekma, prihajamo po zelo dobri predstavi, ki pa ni bila dovolj za zmago. Zelo nam ugaja tisto, kar počnemo. Messi? Vsakič, ko je na zelenici, vsi od njega pričakujejo le najboljše."

Zmaga praktično zagotavlja osmino finala

Prav prvi zvezdnik Lionel Messi je bil morda tisto, kar je Barceloni zmanjkalo na stadionu El Sadar, kjer je Argentinec Argentincu priložnost ponudil šele v drugem polčasu, kar je pomenilo tudi njegov povratek po poškodbi stegenske mišice, ki jo je utrpel pred reprezentančnim premorom.  

Klopp Arsenal Borussia Dortmund Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
"Ta teden nas čakata pomembni tekmi, a v nobenem primeru odločilni," je bil odločen Martino. "Sezona se je šele začela in čakajo nas še mnoge težke tekme. Morali jim bomo dovoliti čim manj možnosti za protinapade, če bomo prevladovali, to je v tekmah z italijanskimi ekipami še posebej pomembno. Če zmagamo, smo si že praktično zagotovili uvrstitev v osmino finala. Balotelli? Ko zvezde ne igrajo, to ni dobro za publiko, ampak dobro za nasprotnika. O Realu bomo začeli razmišljati šele v sredo."

Klopp pred Arsenalom: "Nisem Mahatma Gandhi"

Za nekaj pristnega smeha je pred izjemno pomembnim gostovanjem pri Arsenalu poskrbel trener Borussie Dortmunda, karizmatični Jürgen Klopp. Strateg BVB je za The Sun razkril, da je v preteklosti zavrnil ponudbe Manchester Cityja in Chelseaja, prav tako pa tudi potrdil svoj načrt, da nekoč za razliko od Sira Alexa Fergusona pred prehodom v častitljiva leta zapusti klub.

"Nekaj angleških klubov me je res poklicalo, želeli so govoriti z menoj. Ampak ni bilo razloga, da bi se pogovarjal z njimi ... Ni 'šans'," je razlagal Klopp, čigar ekipa po porazu v Neaplju nujno potrebuje točke na gostovanju pri vodilnih topničarjih. Klopp bo moral zaradi kazni z omenjene tekme na jugu Italije spet sedeti na tribuni, kar je opisal kot "pekel".

"Prepričan sem, da bi lahko zaslužil veliko več denarja pri katerem od angleških, kitajskih ali ruskih klubov. Ampak denar ni najpomembnejša stvar. Pomemben je, seveda. Jaz nisem Mahatma Gandhi. V življenju moraš biti na pravem mestu ob pravem času. In jaz sem na pravem mestu ob pravem času," je še povedal Klopp.

Liga prvakov, skupinski del, 3. krog:

Skupina E

Torek ob 20.45: 
Schalke 04 - Chelsea
Steaua - Basel

Lestvica: 1. Schalke 6 točk, 2. Chelsea 3, 3. Basel 3, 4. Steaua 0.

Skupina F

Arsenal - Borussia Dortmund
Marseille - Napoli

Lestvica: 1. Arsenal 6 točk, 2. Dortmund 3, 3. Napoli 3, 4. Marseille 0.

Skupina G

Austria - Atlético Madrid
Porto - Zenit

Lestvica: 1. Atlético 6 točk, 2. Porto 3, 3. Austria 1, 4. Zenit 1.

Skupina H

AC Milan - Barcelona
Celtic - Ajax

Lestvica: 1. Barcelona 6 točk, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Celtic 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.