Šport > Nogomet
25 ogledov

Balotelli ne bo igral šest tednov

Žurnal24 main
Po reprezentančni akciji se ta konec tedna nadaljuje klubska sezona. Najbolj vroči novici iz Premier League sta, da mora Mario Balotelli na operacijo raztrganega meniskusa, ter da je novi trener Aston Ville Gerard Houllier.

V Premierligašu Manchester Cityju še ne bodo mogli računati na 20-letnega italijanskega napadalca ganskih korenin Maria Balotellija. Veliko ime poletnega prestopnega roka, iz Interja je prestopil za 28 milijonov evrov, čaka operativni poseg na kolenu, zaradi katerega bo z igrišč odsoten vsaj šest tednov. V Cityju so potrdili, da ne bodo mogli računati na Balotellija niti na tako pomembnih tekmah angleškega prvenstva,  kot sta obračuna z Arsenalom in Chelseajem ter na tekmi Evropske lige proti Juventusu. Balotelli se je že vrnil v Milano, kjer ga čaka operacija raztrganega meniskusa. Italijanski reprezentant je poškodbo staknil v svojem debiju v dresu moštva iz Manchestra - na prvi tekmi četrtega kola kvalifikacij evropske lige proti moštvu Temišvara, ki je bila 19. avgusta. Na tekmi se je sicer podpisal pod edini zadetek, a je nato ob koncu tekme odšepal z igrišča.

Houllier novi trener Aston Ville
Francoski nogometni strateg Gerard Houllier se je vrnil na Otok ter bo kariero nadaljeval v moštvu iz Birminghama Aston Villi. Zasedel izpraznjeno mesto po odhodu Martina O'Neilla v začetku avgusta. Triinšestdesetletni Houllier je podpisal triletno pogodbo. Pred šestimi leti se je razšel z Liverpoolom, nato je od 2005 do 2007 vodil Olympique Lyon ter nazadnje ostal brez kluba in je delal kot tehnični direktor pri francoski nogometni zvezi. "Zelo sem srečen in ponosen, da se bom pridružil temu velikemu klubu z bogato tradicijo. Moral sem sprejeti težko odločitev, ko sem zapustil francosko zvezo, vendar pa nisem mogel zavrniti takšne priložnosti - voditi klub, ki sem ga občudoval od nekdaj. Aston Villa je eden največjih angleških klubov, za katerim stojijo krasni navijači. Gre za velikanski izziv, ki se ga že veselim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.