Šport > Nogomet
37 ogledov

Prandelli o kazni Super Mariu: "Le veliko ljubezni"

Balotelli Bonera Kaka Cagliari AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Obetajo se nove težave za italijanskega napadalca Maria Balotellija, ki je ob nedeljski zmagi provociral maloštevilne navijače Cagliarija.

Ni trajalo dolgo, da je tudi pod novim trenerjem Clarencem Seedorfom napadalec Mario Balotelli poskrbel za prvi prestopek. Italijanski reprezentant je na gostovanju pri Cagliariju v zadnjih minutah izenačil, rdeče-črni pa so na koncu z zadetkom Giampaola Pazzinija s Sardinije odnesli celo vse tri točke.

Balotelli je v 87. minuti poravnal izid na 1:1 s prostega strela, ki ga je izvedel pred najbolj polno tribuno zaradi zapletov pri gradnji sicer skoraj povsem praznega stadiona. Športni dnevnik La Gazzetta dello Sport je med proslavljanjem ujel "vulgarno gesto", prijem za mednožje, poročajo italijanski kolegi, zaradi katere je Balotelli dobil tudi rumeni karton.

Kaká spet posredoval

Znova se je že čez nekaj minut zapletel tudi v jezno besedno izmenjavo z domačimi navijači, ki so ga žalili skozi vseh 90 minut, kot je to že v navadi, pa ga je moral miriti soigralec Kaká. Balotelliju očitno ne ležijo gostovanja na otokih, saj je živce izgubil že pred tedni na Siciliji, kjer je domačega branilca obtožil rasističnega zmerjanja, tudi takrat pa je bil dežurni mirovnik prav njegov brazilski soigralec, ki je v zadnjem času očitno postal nekakšen "osebni PR".

Balotelli je letos že odslužil tri tekme kazni zaradi žaljenja sodnikov in izključitve na domači tekmi z Napolijem. Rumeni karton s Sardinije (če ne bo dodatne kazni) ga bo stal najmanj naslednje tekme s Torinom.

Prandelli: "Potreboval bo veliko ljubezni"

Nova disciplinska kazen pa bo v spoštovanje svojega razvpitega etičnega kodeksa primorala tudi italijanskega selektorja Cesareja Prandellija, ki bi lahko Balotellija kaznoval s kakšno tekmo neigranja za "azzurre", čeprav je mundial oddaljen že manj kot pol leta.

"Balotellija bo izučilo," je dan po tekmi novinarjem povedal Prandelli. "Potreboval bo veliko ljubezni, on je fant, ki mu nudimo veliko reči in zelo je pomemben za Milan. (Trener Clarence) Seedorf je uporabil prave besede. Prepričan sem, da bo bomo z njegovo pomočjo iz Maria izvlekli največ."

Kakorkoli, poznamo nekoga, ki mu ni bilo mar za proslavljanje "Super Maria" – pomembno je bilo le, da je Milan zmagal:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.