Šport > Nogomet
14 ogledov

Balotelli za Time: "Obama, rad bi te spoznal"

Balotelli West Bromwich Albion Manchester City Premier League EPA
Revija Time in Mario Balotelli sta pojma, ki ju verjetno ne bi upali povezati niti v sanjah. Prestižna ameriška revija je italijanskega nogometaša nekaj dni pred predsedniškimi volitvami kljub vsemu postavila na naslovnico. Balotellija, posvojenega priseljenca iz Afrike, je tako doletela enaka čast kot Nobelove nagrajence, člane kraljevih družin ...

Mario Balotelli je v letošnji sezoni zaenkrat precej daleč od žarometov, kamor se je z odličnimi predstavami in neštetimi anekdotami v zadnjih mesecih izstrelil pri Manchester Cityju. Balotelli kljub vsemu krasi zadnjo naslovnico mednarodne izdaje ameriške revije Time.

V dneh pred ameriškimi predsedniškimi volitvami so Balotellija v obširnem članku povprašali o mnogih različnih temah, tudi o Baracku Obami. Spodaj si preberite nekaj najzanimivejših odgovorov, lahko pa si ogledate tudi videoposnetek (v angleščini).

Mario Balotelli - hvala, da govorite za Time.
Hvala.

Ko ste zadeli proti Manchester Unitedu ste dvignili dres, pod nim pa ste imeli oblečeno majico, na klateri je pisalo: "Zakaj vedno jaz?" Zakaj vedno vi?
Ne vem, zakaj vedno jaz. To majico sem naredil zato, ker se je v tistem obdobju govorilo samo o meni. Ljudje so govorili samo o meni in to ni bilo toliko glede tega zakaj vedno jaz, ampak bolj kot: "Pustite me na miru!"

Kateri so trije najboljši goli, ki ste jih zabili?
V Ligi prvakov z Interjem proti Rubinu Kazanu. Drugi gol proti Nemčiji za Italijo na Euru. Mogoče bi lahko rekel še prvi gol proti Unitedu, saj je bil prvi, šlo je za pomembno tekmo, to pa je bil začetek še mnogih drugih golov na tisti tekmi.

In za vas najboljši trenutek na kateri koli tekmi? Morda takrat, ko ste po tekmi šli poljubit mamo? Mogoče je to trenutek, ki so si ga ljudje najbolj zapomnili ...
Ja, bil sem vesel. Bil sem vesel za mamo, ki si je želela, da bi mi šlo dobro za reprezentanco. Želel sem le objeti svojo mamo ... Rekel sem ji, da sem vesel, da sem jo osrečil. Moji starši so ... Nikoli ne bom rekel stari, ker nerad uporabljam to besedo, ampak niso več mladi. Več reči kot jim lahko dam, bolj vesel sem.

Nikoli vam ni verjela, ko ste ji dejali, da si želite postati nogometaš, kajne?
Ne da mi ni verjela, tega si ni želela. Hotela je, da se ukvarjam z drugimi športi. Včasih pogrešam tiste čase, ko sem se ukvarjal z veliko športi, brez pritiska in vsega ostalega. Samo jaz, moja družina in prijatelji. Lahko sem počel kar sem hotel, saj sem bil še mlad.

Ena izmed reči, ki je bila in je še vedno zelo zanimiva v Italiji, je rasizem v nogometu. Postali ste pomemben kot temnopolti igralec v Italiji. Mislite, da ste pomagali spremeniti obnašanje tam?
Rasistov je malo, proti njim pa ne moreš storiti ničesar. Lahko govoriš ali počneš kar hočeš, a ne moreš storiti nič, saj so to neumni ljudje. Upam, da lahko jaz osebno pomagam Italiji, da postane moderna država. Kot recimo Anglija ali ZDA.

V ZDA bodo kmalu volitve. Za predsedniško mesto se še drugič poteguje mož, ki je temnopolt. Kaj ste si mislili, ko je bil (Barack) Obama izvoljen prvič?
Bil sem srečen, zelo srečen. Bilo je nekaj drugačnega, neka druga zgodba. Ne spoznam se politiko, a ko sem videl, sem bil res zadovoljen. Ko vidiš šefa, ali kako mu rečete ...?

Commander-in-chief (vrhovni poveljnik, op. a.).
Ja.

Voditelj svobodnega sveta.
Ja.

Mislim, da ste dejali, da bi ga zelo radi spoznali. Morate pogledati direktno v kamero in Obami povedati, da bi ga želeli spoznati.
Rad bi te spoznal. (smeh)

Video intervjuja za prestižno ameriško revijo:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.