Šport > Nogomet
45 ogledov

Balu grozili s smrtjo, zraven tudi Al Kaida

Bale West Ham United Tottenham Hotspur Premier League Anglija liga prvenstvo Reuters
Zgodba o odhodu Garetha Bala iz Tottenhama v Real Madrid ima že dlje status limonade, ki pa je v zadnjih urah dobila tudi veliko bolj resne okvire.

Neznan moški naj bi po poročanju Daily Stara v nedeljo poklical na naslov Tottenhamovega centra za trening v Enfieldu in Garethu Balu grozil s smrtjo. Zvezdnik Spursov je že več tednov vpleten v najbolj vročo zgodbo poletja, prestop k Realu Madridu, to pa je bilo za nekatere navijače skupaj z neznosno vročino očitno preveč.

Po omenjenem klicu so pri Tottenhamu poostrili varnost, policija pa je že začela preiskavo. Bale se je kljub grožnjam udeležil torkovega treninga, čeprav je obstajala verjetnost, da se klicu trenerja Andréa Villas-Boasa sploh ne bo odzval.

Na trening zamudil pet minut

Španski mediji poročajo, da je na trening "slučajno" zamudil pet minut (začel se je ob 10.30, Bale je prišel ob 10.35 po angleškem času) in tako znova nakazal vodstvu kluba, da je pripravljen storiti vse, da bi mu le omogočili želeni prestop v Madrid.

Že v ponedeljek je udarila nora zgodba, pod katero so se podpisali italijanski mediji, da je v zgodbo o Balovem (ne)odhodu v Real posegla celo islamska teroristična mreža Al Kaida, ki je Spurse na antisemitski osnovi ozmerjala prek spleta.

Al Kaida: Judje bodo kaznovani

Spletna stral Il Sole 24 Ore je poročala, da je Ahmed Al Dossari, vodja jemenske celice organizacije, ostro kritiziral "judovski klub" (Tottenham ima močne povezave z judovsko skupnostjo severnega Londona) zaradi potez predsednika Daniela Levyja, ki za svojega nogometaša zahteva več kot sto milijonov evrov.

"Brezvestni trgovci. Judje bodo kaznovani za svoj pohlep z božjim srdom in ob zvoku orožja," naj bi iz Sane sporočil Al Dossari. Nič čudnega, dodajajo spletni šaljivci – pokojni Osama bin Laden, ustanovitelj Al Kaide, naj bi bil namreč navijač londonskega rivala Arsenala!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.