Šport > Nogomet
10 ogledov

Baptista šokiral Camp Nou

Julio Baptista Žurnal24 main
Nogometaši Reala Madrida so na El Clasicu z zadetkom Julia Baptiste premagali Barcelono in imajo po 17. kolu španske Primere Division sedem točk naskoka pred večnimi tekmeci.
 

Španija, 17. kolo

Almeria : Getafe 0:2
Zaragoza : Valencia 2:2
Sevilla
: Racing 4:1
Atletico M. : Espanyol 1:2
Levante : Deportivo 0:1
Osasuna
: Mallorca 3:1
Valladolid : Betis 0:0
Villarreal : Recreativo H. 1:1
Barcelona : Real M. 0:1
Athletic B. : Murcia 1:1

Srečanje v Kataloniji so bolje pričeli nogometaši Reala, ki so do prve priložnosti prišli ob strelu branilca Pepeja z glavo, ki ga je Victor Valdes ukrotil. Barcelona, pri kateri se je močno poznala odsotnost poškodovanega Lionela Messija , se v prve pol ure srečanja ni izkazala zaradi velike agresivnosti in taktične discipline varovancev Bernda Schusterja . Tako je do prve prave priložnosti prišla v 32. minuti, ko je Andres Iniesta prodrl po desni strani in našel osamljenega Ronaldinha na levi strani. Strel Barcine desetice, ki je zletel po sredini gola, je Iker Casillas brez težav odbil. V času terenske premoči Blaugrane je v 36. minuti beli balet odločil srečanje. Julio Baptista je na sredini lepo izmenjal dvojno podajo z Ruudom van Nistelrooyjem in se sam znašel pred Valdesom ter ga z lepim pol volejem premagal. Po šoku se Katalonci do odmora niso pobrali, tako tudi niso resneje ogrozili vrat gostov, so pa imeli obilo pripomb na sojenje sodnika Mejuta Gonzaleza , ki je nekajkrat spregledal očitne prekrške Realovih nogometašev nad Ronaldinhom.


Ronaldinha so tepli, a sodniki tega niso videli. © Action Images

 

Tudi v uvodnih minutah drugega dela so Madridčani nadaljevali s suvereno igro na sredini igrišča in pretili iz protinapadov. V enem izmed njih so se znašli štirje "Realovci" proti dvema nogometašema Barce, vendar so preveč komplicirali in Robinhu je žoga ušla z igrišča. Frank Rijkaard je v nadaljevanju srečanja poizkusil z mladima upoma katalonskega velikana Giovanijem Dos Santosom in Bojanom Krkićem , vendar kaj več od priložnosti Krkića v 82. minuti, ko je streljal s 30 metrov, mlada nogometaša nista uspela sestaviti. Zadnjo priložnost za izenačenje so imel gostitelji ob strelu Yaye Toureja z obrata v 84. minuti, a je njegov poizkus zgrešil cilj.

Bali balet (41 točk) tako na božično-novoletni premor odhaja z veliko prednostjo sedmih točk pred Barcelono. Tik za rdeče-modrimi so njihovi someščani - nogometaši Espanyola (33 točk), ki so slavili v gosteh. Tokrat so presenetljivo v boju za tretje mesto na lestvici sredi Madrida premagali Atletico (5. mesto; 31 točk) z 2:1, potem ko sta bila pri gostiteljih izključena Sergio Kun Aguero in Mariano Pernia . Za Katalonce je odločilni zadetek v 85. minuti dosegel Luis Garcia . Med obema tekmecema, ki sta se srečala na stadionu Vicente Calderon, je Villarreal, ki je pred domačimi gledalci le remiziral z Recreativom iz Huelve (1:1).

Znova je vseh 90 minut v dresu Betisa odigral slovenski reprezentant Branko Ilič . Andaluzijci so na srečanju z Valladolidom osvojili točko ob remiju brez zadetkov. Nekdanji član Olimpije in Domžal pa si je v 84. minuti prislužil rumeni karton zaradi nevarne igre. Zeleni iz Seville so na lestvici na 18. mestu z 18 točkami, vendar z le osmimi točkami zaostanka za šestim Racingom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.