Šport > Nogomet
18 ogledov

Barça blizu, a Real ima dve v ''dobrem''

barcelona EPA
Barcelona je v 21. krogu španskega prvenstva premagala Athletic Bilbao (3:0) in ima z dvema tekmama več točko zaostanka za vodilnim Real Madridom, ki ga v nedeljo čaka gostovanje pri Celti de Vigo.

Barcelona je na Camp Nouu premagala Athletic Bilbao in se vodilnemu Real Madridu približala na točko zaostanka. V prvem polčasu sta se med strelce za katalonskega velikana vpisala Paco Alcacer in Lionel Messi, po dobri uri igre pa je za končno rezultat poskrbel Aleix Vidal.

Luis Enrique je opravil šest menjav po zmagi v polfinalu španskega pokala, na seznamu počivajočih pa se je znašel tudi Luis Suárez. Barço je v 18. minuti v vodstvo popeljal Alcacer po podaji Neymarja, vodstvo pa je v 40. minuti s prostega strela podvojil Messi.

Strel Argentinca je bil odločen in natančen, piko na i pa je s slabim posredovanjem dodal še gostujoči vratar Gorka Iraizoz Moreno.

Zmage se je veselila tudi ekipa slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki okreva po poškodbi rame. Madridčani so prekinili niz štirih tekem brez poraza in se na lestvici nahajajo na četrtem mestu. Oba gola za varovance Diega Simeoneja je dosegel španski veteran Fernando Torres.

La Liga, 21. krog:

Malaga - Espanyol 0:1 (0:1)
Piatti 17. 

Barcelona - Athletic Bilbao 3:0 (2:0)
Alcacer 18., Messi 40., Vidal 67.

Atletico Madrid - Leganes 2:0 (1:0)
Torres 15., 51.

Ob 20.45
Valencia - Eibar

Nedelja:
Sevilla - Villarreal
Sporting Gijon - Alaves
Real Sociedad - Osasuna
Celta Vigo - Real Madrid

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.