Šport > Nogomet
13 ogledov

Barça brez težav

Samuel Eto'o (v sredini) se je z dvema goloma še utrdil na vrhu strelcev La Lige Žurnal24 main
Mrtvi tek na vrhu španske lige se nadaljuje. Po sobotni zmagi Real Madrida proti Racingu iz Santanderja je svoje s stilom opravila še Barcelona, ki je doma premagala Sporting Gijon (3:1).
 
 

Sam sem vselej vesel, če zadenem. Če se to zgodi doma, še toliko bolje.

Gonzalo Higuaín

 
Barcelona je z deveto zaporedno zmago Realu spet pobegnila na 12 točk razlike. Tokrat je na Camp Nouu padel Sporting Gijon (3:1). Po dveh golih prvega strelca lige Samuela Eto'oja v prvem in tretjem letošnjem zadetku Daniela Alvesa v drugem polčasu je bil gol Montoye Kike Matea le nekaj trenutkov za Brazilcem zgolj polepšanje statistike za nenevarne rdeče-bele. Prvi gol Eto'oja je bil 100. zadetek Barcelone v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih, osebno pa se je v La Ligi zdaj povzpel na številko 21, kjer je njegov najbližji zasledovalec David Villa (17). Eto'o je na večni lestvici v dresu Blaugrane z novima dvema goloma prehitel tudi legendalnega Bolgara Hrista Stojčkova.

Madridskemu Realu je le za en dan uspelo zmanjšati zaostanek za vodilno Barcelono, potem ko so na domačem igrišču z minimalnim rezultatom premagali goste iz Santanderja. Edini zadetek za Madridčane je v 49. minuti tekme dosegel Argentinec Gonzalo Higuain. "To je bila prava ekipna igra. Sam pa sem vselej vesel, če zadenem. Če se to zgodi doma, še toliko bolje." Poseben jubilej pa je na tej tekmi praznoval vratar belih Iker Casillas, ki je odigral že svojo 454. tekmo v dresu Real Madrida. S tem je 27-letni Španec postal vratar z največ odigranimi tekmami za kraljevi klub. Casillas je v dresu Reala debitiral leta 1999 na tekmi proti Athletic Bilbau, ko je imel samo 18 let.

Prve zmage pod novim trenerjem Abelom Resino se je proti Recreativu veselil drugi madridski klub Atlético. Vsega je bilo hitro konec, saj je domači Recreativo že v tretji minuti načel Sergio Agüero, Diego Forlan pa se mu je sredi prvega dela v razmiku sedmih minut pridružil z dvema goloma. Valencia gostovanja pri Osasuni ne bo ohranila v najlepšem spominu (0:1). Gol Miguela Flana je bil dovolj za moštvo iz Pamplone, ki je netopirjem zadalo tretji poraz na zadnjih štirih tekmah.

V središču pozornosti španske nogometne javnosti je bil ta konec tedna seviljski derbi med tretjeuvrščenim klubom lestvice, ki nosi ime tega mesta, in Betisom, ki je zasedal 16. mesto na lestvici. Prvi derbi je bil odigran že leta 1915, s 4:3 pa ga je dobila Sevilla. Tokrat pa so slavili igralci Betisa, ki so veljali za nespornega avtsajderja. Sevilla je bila večji del tekme boljši nasprotnik, ko pa je Aldo Duscher 20 minut pred koncem dobil rdeči karton, je njihova igra povsem razpadla. Minuto za tem je zadel Sergio Garcia, v 83. minuti pa še Ricardo Oliveira. Branka Ilića ni bilo v postavi.

Primera division, 22. kolo:

Barcelona : Sporting Gijon 3:1 (2:0)
Eto'o (23, 40), Alves (66); Kike Mateo (73)
 
Real Madrid
: Santander 1:0 (0:0)
Higuain (49)

Sevilla : Betis 1:2  0:0)
Kanoute (92).; Garcia (70), Oliveira (83)

Malaga : Almeria 3:2 (0:2)
Martos (48), Salva (64, 75); Uche (25)

Valladolid : Athletic Bilbao 2:1 (1:0)
Victor (39/11-m, 59); Orbaiz (65)

Recreativo : Atlético Madrid 0:3 (0:3) 
Agüero (3), Forlan (28, 35)

Getafe : Espanyol 1:1 (1:1)
Soldado Rillo (26); Ivan Alonso (8) 

Villarreal : Numancia 2:1 (1:1)
Rossi (16, 67); Aranda (40)

Mallorca : Deportivo 1:1 (0:0) 
Aduriz (56); Verdu (78/11-m)

Osasuna : Valencia 1:0 (0:0)
Flano (57)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.