Šport > Nogomet
17 ogledov

Barça igrala z desetimi, Real ima enega

To je Victor Vazquez, ki je v torek na prvi tekmi v Ligi prvakov prvič zadel. (F Žurnal24 main
Andreu Fontas, Victor Vazquez sta zadela za zmago, igrali pa so tudi Thiago Alcantara, Marc Barta in Jonathan dos Santos. Veste, o katerem klubu govorimo? Barcelona, ki je včeraj igrala Ligo prvakov.
"Kot zunanji opazovalec lahko rečem, da je Barcelonina akademija legendarna," je o akademiji, ki ji rečejo La Masia (včasih tudi cantera), dejal Javier Mascerano, ki se je Barceloni pridružil letos.

Barcelona je bila že pred tekmo zadnjega kola uvrščena v drugi del tega tekmovanja in trener Pep Guardiola je dal priložnost podmladku – ne običajnim rezervistom, temveč kar članom B-ekipe. Rubin Kazan, ki je lani Barcelono enkrat celo premagal, so ti mladci domov poslali z 2:0. Zadela sta 21-letni branilec Andreu Fontas in 23-letni napadalec Victor Vazquez. In bila sta med najstarejšimi! Thiago Alcantara ima šele 19 let, Marc Bartra 19, Jonathan dos Santos pa 20.

Proti Rubinu je igralo 10 fantov, ki so odrasli oziroma še odraščajo v Barcelonini akademiji. Za primerjavo: Iker Casillas je edini iz Realove akademije, ki je redni član prve enajsterice ekipe Joséja Mourinha.

"Navdušen sem bil, da bom igral s Gerardom Piquejem in Lionelom Messijem. Razmišljal sem le o tem, da bi čim bolje odigral. Ponujene minute sem želel čim bolje izkoristiti, gol pa je bil le dodatna nagrada. Guardiola je rekel, da je vesel zame, in da sem odigral dobro," se je veselil Vazquez. "Zadovoljen sem bil, da je Victor igral skupaj z mano v članski ekipi, saj že od malih nog skupaj trenirava," je po tekmi dejal Gerard Pique, ki je tudi sam otrok Barcelonine šole.

Bojana že spustili iz bolnišnice
Mladega napadalca Barcelone, Bojana Krkića, so v 35. minuti srečanja Lige prvakov na nosilih odnesli iz igrišča. Dobil je močan udarec v glavo ob neposrečenem posredovanju gostujočega branilca Salvatoreja Bocchettija. Čez noč je ostal v bolnišnici na opazovanju, zdravniški pregledi pa niso pokazali nobene poškodbe, zato so ga že izpustili. Na že omenjeni tekmi se je poškodoval tudi Jeffren (leva stegenska mišica), ki bo z nogometnih zelenic odsoten teden dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.