Šport > Nogomet
15 ogledov

"Barça in Real bi lahko zapustila La Ligo!"

Valdano (desno) bo moral oditi iz Reala. Mourinho si tako obeta mirnejše čase .. Žurnal24 main
Bivši športni direktor Real Madrida Jorge Valdano je v pogovoru za špansko radijsko postajo Cadena SER dejal, da bi osupljiva prevlada Real Madrida in Barcelone v domačem prvenstvu lahko pripeljala do tega, da se bosta giganta raje pridružila skupnemu evropskemu tekmovanju. "Imeli bomo Evropsko ligo," je napovedal Valdano.

Še preden se je španska liga dobro začela, že so se pojavile težave. Nič novega torej, toda tokrat so težave povzročili "majhni" klubi, kot denimo Sevilla in Villarreal, katerih predsednika Jose Maria del Nido ("Ta liga je kup d**ka!") in Fernando Roig sta ostro udarila po prevladi Real Madrida in Barcelone. Velikana sta na prvih tekmah prvenstva slavila s skupno gol razliko 11:0 in napovedala, da bo dirka za naslov spet nezanimiva. Nekdanji športni direktor kraljevega kluba Jorge Valdano je v zadnjem intervjuju za špansko radijsko postajo Cadena SER celo razlagal:

"V prihodnosti bosta Madrid in Barcelona morala iskati ekipe, ki so enako hitre, kar bo pripeljalo do Evropske lige," je povedal nekdanji nogometaš in napovedal ustanovitev nekakšne elitne evropske superlige. "Prej sem branil interese Reala, zdaj pa vidim stvari iz drugačne perspektive. Prepad med velikima dvema in ostalimi se še povečuje. Če pogledate v prihodnost, imate občutek, da bo samo še slabše. Dve ekipi, ki imata za trg celoten svet, ostali pa le lokalne skupnosti. Prišel bo čas, ko to ne bo priročno niti za oba velika kluba."

To, da bi Barça in Real nekoč povsem obrnila hrbet La Ligi, se vseeno zdi malo verjetno, je nadaljeval Valdano, toda izpostavil, da vse le ni odvisno od Špancev. "Gremo skozi obdobje tranzicije, odvisno je, kaj se zgodi v Španiji in ostalih ligah," je še dodal pred kratkim najeti komentator Cadene. V kratkem pričakujte kakšno pikro na račun Joséja Mourinha, ki ga je praktično lastnoročno izrinil s Santiaga Bernabéua ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.