Šport > Nogomet
28 ogledov

Barça izvlekla zmago na Calderónu

Leo Messi Atletico Madrid Barcelona Copa del Rey EPA
Na prvi tekmi polfinala španskega kraljevega pokala sta se udarili dve od najmočnejših ekip v državi.

Na prvi polfinalni tekmi je Barcelona prišla do lepe prednosti, saj je v gosteh premagala madridski Atlético (1:2). Pri slednjem Jan Oblak še vedno ni na voljo trenerju Diegu Simeoneju, saj celi poškodbo rame.

V prvem polčasu ni bilo videnih veliko priložnosti, a Katalonci so z dvema izjemnima individualnima potezama kljub temu zabili dva gola. V sedmi minuti je Luis Suárez domiselno švignil skozi domačo obrambo in lepo matiral vratarja, v 33. pa je Leo Messi močno sprožil z 18 metrov in povišal prednost gostov.

V nadaljevanju se je Atlético prebudil in v 59. minuti znižal: po prostem strelu je skok dobil Diego Godín in pred vrati našel Antoina Griezmanna, ta pa mrežo. Griezmann je imel kmalu zatem še eno izvrstno priložnosti, toda izkazal se je vratar Bracelone Jasper Cillessen.

Gostje so v drugem delu zapretili le s prostim strelom Messija, ko se je izkazal Miguel Ángel Moyà, v zadnjih minutah pa so imeli Colchonerosi še kopico lepih priložnosti, toda Fernando Torres, Griezmann in Kévin Gameiro niso uspeli izenačiti. 

Povratna tekma na stadionu Camp Nou, ki jo bo Barcelona torej začela z lepo prednostjo, bo na sporedu v torek ob 21. uri.

Copa del Rey, polfinale (prvi tekmi):

Atlético Madrid - Barcelona 1:2 (0:2)
Griezmann 59.; Suárez 7., Messi 33.

Četrtek:
Celta Vigo - Alavés 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.