Šport > Nogomet
8 ogledov

Barça na Dansko po napredovanje

Xavi je na sobotni tekmi proti Sevilli odigral točno eno uro nogometa. Takole se Žurnal24 main
Za mnoge nova "zlata žoga", vezist Barcelone Xavi Hernández se po izčrpavajoči sezoni vrača v polni pogon. Barcelona si želi napredovanje v Ligi prvakov zagotoviti že v torek proti Köbenhavnu.
Ni več tako, kot je bilo prej, saj je bilo nevzdržno. Sem optimist in upam, da bom lahko igral na vsaki tekmi, toda bolečina bo narekovala ritem.
Xavi Hernández

Kdaj je Xavi Hernández izpustil zadnjo tekmo? Dobro vprašanje! V lanski sezoni bi ta dogodek prav gotovo iskali nekje v kategoriji "saj ni res, pa je", kajti vezist Barcelone in španske reprezentance je bil praktično nezamenljiv tako na svetovnem prvenstvu kot na vseh klubskih tekmah. Kot prvi se ga je končno usmilil Vicente del Bosque, ki mu je ob medsebojnem dogovoru namenil počitek na zadnjih dveh reprezentančnih tekmah, v tem času pa je mož iz Terrase odpravil težave z ahilovo tetivo, pred obračunom v Ligi prvakov s Köbenhavnom pa pravi, da bo v torek že blizu stoodstotne pripravljenosti. Bojte se, zelo se bojte.

Bayern pol leta brez Ivice Olića
Po slabem začetku sezone nov udarec za Bayern München: njihov hrvaški napadalec Ivica Olić bo še ta teden odšel na operacijo kolena, ki ga bo z igrišč oddaljila za šest mesecev. Bavarci že zdaj igrajo brez obeh krilnih nogometašev Arjena Robbna in Francka Riberyja, kot tudi napadalca Miroslava Kloseja.

"Spet sem se počutil skoraj stoodstotnega," je ob zmagi nad Sevillo med vikendom, pri kateri je sodeloval točno eno uro, povedal Xavi. "Ni več tako, kot je bilo prej, saj je bilo nevzdržno. Sem optimist in upam, da bom lahko igral na vsaki tekmi, toda bolečina bo narekovala ritem."

Zmaga v danski prestolnici bi Barceloni praktično že zagotovila napredovanje v skupini D, kjer igrata še Rubin Kazan in Panathinaikos. Po tem, ko je Josep Guardiola proti Sevilli končno zaigral z verjetno najmočnejšo postavo, so "iz bolnišnice" prišle nove dobre novice, saj je med 19 na letalu za Dansko tudi dolgo časa poškodovani branilec Gabriel Milito.

United brez Ferdinanda v Turčiji
Obramba Manchestra Uniteda je nekaj povsem drugega, ko skupaj zaigrata tako Nemanja Vidić kot Rio Ferdinand, a kaj ko je ravno slednji poškodovan praktično vsak drugi teden. Po dolgo pričakovani vrnitvi bo Rio zdaj spet izpustil tekmo, tokrat gostovanje pri Bursasporju, poteza pa naj bi bila taktične narave, saj United v prvenstvu čaka nekaj težkih tekem. Zaradi odsotnosti severnoirskega branilca Jonnyja Evansa lahko poleg Vidića v osrčju obrambe pričakujemo Wesa Browna, morda pa sir Alex Ferguson preseneti tudi z mladim Chrisom Smallingom.

Liga prvakov, 4. kolo, torek (ob 20.45):

Skupina A

Tottenham Hotspur - Inter Milan
Werder Bremen - Twente Enscede 

Skupina B

Hapoel Tel-Aviv - Schalke 04
Benfica - Olympique Lyon

Skupina C

Valencia - Rangers
Bursaspor - Manchester United

Skupina D
Rubin Kazan - Panathinaikos (ob 18.30)
FC Köbenhavn - Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.