Šport > Nogomet
13 ogledov

Barça ostala brez "pol ekipe": tudi Alves poškodovan

Neymar Alves Barcelona Real Madrid Reuters
"Fifin virus", ki se ga najboljše evropske ekipe nalezejo takrat, ko njihovi igrlaci med reprezentančnim premorom igrajo po celem svetu, je tokrat še posebej močno okužil Barcelono.

Katalonci kot vodilna ekipa La Lige v soboto gostijo Granado, zloglasni "Fifin virus", kakor v Španiji imenujejo reprezentančne premore, po katerih imajo tudi najboljše ekipe veliko težav z na papirju mnogo slabšimi tekmeci, pa Barceloni tokrat zares ni prizanašal. 

Delo bo imela Blaugrana proti osmouvrščeni Granadi še dodatno oteženo po seriji poškodb, ki so jih utrpeli njeni člani med reprezentančnim premorom. Do začetka leta 2014 odsotnemu prvemu zvezdniku Lionelu Messiju so se pridružili še vezist Xavi Hernández (s Španijo ni potoval, poškodoval se je na klubskem treningu), vratar Víctor Valdés (poškodoval se je v Južni Afriki in letos prav tako ne bo več igral) in nazadnje še branilec Daniel Alves, ki se je poškodovan vrnil s tekem Brazilije.

Velike težave po premorih

Barça je imela sicer veliko težav že po zadnjih reprezentančnih premorih, ko ji je "Fifin virus" odvzel tudi do sedaj edine točke v Osasuni (0:0), nekaj tednov prej pa jim je proti Sevilli šele gol Alexisa Sáncheza globoko v sodnikovem podaljšku prinesel zmago (3:2).

"Žalosten sem, ker ne morem pomagati svojim soigralcem v tem trenutku, ampak to je poškodba, ki se bo pozdravila povsem običajno in naslednje leto se bom vrnil poln želje, da spet začnem," je v četrtkovem intervjuju za dnevnik MARCA dejal Messi, ki je dan prej dobil tudi svojo tretjo nagrado zlati čevelj za najboljšega strelca pretekle sezone.

"Okužen" tudi Madrid

Trener Gerardo Martino je v četrtek ostal še brez bočnega branilca Alvesa, ki bo s poškodbo mišice počival največ deset dni, so sporočili na klubski spletni strani. Brazilca naj bi na boku zamenjal mladi španski reprezentant Martín Montoya ali rojak Adriano, kaj lahko pa bi manjkal tudi na evropskem gostovanju v Amsterdamu.

Še več odgovornosti bo zdaj padlo na že tako močno obremenjenega novega člana kluba Neymarja, medtem ko tudi Sánchez igra v formi življenja in bi lahko skupaj z Brazilcem nadomestil številne odsotnosti. Pravočasno za tekmo z Granado se bosta verjetno vrnila tudi vezist Cesc Fàbregas in branilec Gerard Piqué. Dolgoletna prijatelja sta izpustila popotovanje reprezentance po Afriki.

Reprezentančni premor ni bil prijazen niti do madridskega Reala, ki na lestvici zaostaja za šest točk, tri pa za mestnim tekmecem Atléticom. Prvi strelec lige Cristiano Ronaldo je sicer znova zablestel s hat-trickom v Stockholmu, a je Carlo Ancelotti lahko le nemočno spremljal, ko je najprej sezono s poškodbo kolena končal vezist Sami Khedira, branilec Fábio Coentrão pa je na Švedskem prav tako predčasno končal tekmo. Marcelo po poškodbi kolena na treningu ne bo nared še nekaj tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.