Šport > Nogomet
22 ogledov

Barça podpisuje, Chelsea odpušča

Xavi bo igro Barcelone vodil še šest sezon. V klubu ostaja tudi Pedro. (Foto: Re Žurnal24 main
Nekaj zadnjih novic z nogometne klubske scene: Barcelona je podaljšala s Pedrom in Xavijem, Chelsea ne računa več na Cola in Ballacka, Lennon pa je postal glavni trener Celtica iz Glasgowa.
Celtic iz Glasgowa je za novega trenerja imenoval svojega nekdanjega nogometaša Neila Lennona. Komaj 38-letni trener je sicer to delo kot začasni trener prevzel marca. "Celtic je moj dom. Tukaj sem preživel 10 let svoje kariere in se zdaj veselim, da bom klubu pomagal nazaj do uspeha, saj si ta klub to zasluži," je dejal ob podpisu pogodbe. 42-kratni škotski prvaki so brez naslova prvaka ostali drugi leto zapored.

Za številne nogometaše bo SP 2010 čas za dokazovanje, da nato dobijo kakšno dobro klubsko pogodbo. So pa tudi taki, ki podaljšujejo pogodbo že pred samim začetkom. Tako je Barcelona za dobre igre v zadnji sezoni z novima pogodbama nagradila Pedra in Xavija. Pred sredinim odhodom v Južno Afriko je Pedro podpisal do leta 2015, Xavi pa do 2016. Pedro je dal v zadnji sezoni 23 golov, zadel pa je tudi na torkovi prijateljski tekmi Španije s Poljsko (6:0). Xavi je za ponos Katalonije odigral že 527 tekem in mu do klubskega rekorda Miguelija manjka le še 26 srečanj.

Ravno nasprotno potezo so storili pri še enem nogometnem velikanu. Londonski Chelsea je sporočil, da Joe Cole in Michael Ballack po izteku svojih pogodb (konec tega meseca) na mizo ne bosta dobila novih. Cole, ki je z Anglijo že v Južni Afriki, je za Chelsea igral od leta 2003. Ballack, ki zaradi poškodbe ne more nastiopiti na SP, pa je bil v Londonu od leta 2006. Tudi Cole je imel v zadnji sezoni velike težave s poškodbami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.