Šport > Nogomet
16 ogledov

Barça poslala faks za ter Stegna, klub zanika

Ter Stegen Götze Borussia Mönchengladbach Dortmund 1. Bundesliga Nemčija liga pr EPA
V boju za nakup mladega vratarja Borussie Mönchengladbacha Marca-Andréja ter Stegna očitno ni še nič odločeno. Klub zanika dogovor z Barcelono, ta bojda že poslala ponudbo.

Borussia Mönchengladbach je znova zanikala poročanja nemških in španskih medijev, da je vratar Marc-André ter Stegen tik pred prestopom k Barceloni. Ter Stegen je bil blizu odhoda iz nemškega prvoligaša že lani, pri katalonskem velikanu si ga želijo kot menjavo za Víctorja Valdésa, a je španski reprezentant ob napovedanem odhodu svoje slovo "zamaknil" za še eno sezono.

Povezave med ter Stegnom in Barcelono so znova vzniknile pred nekaj tedni, ko je španski radio Cadena SER poročal o doseženem dogovoru za prestop nemškega reprezentanta, v ponedeljek pa je Sport Bild trdil, da je športni direktor Kataloncev Andoni Zubizarreta v Mönchengladbach prispel na pogovore s klubom in agentom vratarja Gerdom vom Bruchom.

Pogajajo se o novi pogodbi

Dogovorili naj bi se za operacijo v rangu desetih milijonov evrov, toda iz kluba še naprej vztrajno trdijo, da si želijo obdržati 21-letnega reprezentanta, ki ima s klubom pogodbo do konca leta 2015.

"Z nami v stik ni stopil noben klub," je v torek za Kicker zatrdil Gladbachov športni direktor Max Eberl. "To je dejstvo. Pogajamo se o novi pogodbi, optimistični smo, da bo Marc tudi po naslednji sezoni igral za nas, ker so bili naši pogovori do zdaj zelo pozitivni."

Delijo ju štirje milijoni

Da se ni "nič spremenilo", je za Kicker dejal tudi ter Stegnov zastopnik Vom Bruch. Bild je tudi poročal, da se Barcelona in Borussia ne moreta zediniti glede cene prestopa. Katalonci so pripravljeni odšteti osem, Gladbach pa zahteva kar 12 milijonov evrov.

Zato naj Zubizaretta sploh ne bi poletel v Nemčijo, čeprav je nekdanji španski reprezentant in legendarni čuvaj mreže katalonskega kluba že potrdil, da je deželo res obiskal, čeravno zaradi reči, ki nimajo zveze z nogometom.

Bil je le na počitnicah

"V Nemčiji sem bil na počitnicah. To je edini resnični del novic, ki sem jih prebral," je dejal Zubi. "Delamo z možnostjo, da Víctorja ne bo več tukaj. Nikoli ne govorimo o naših tarčah ali o tem, kaj smo storili. Na kateremkoli položaju. Časa je do julija 2014. Všeč mi je več vratarjev in imam težavo: vedno vidim nekaj, kar mi ni všeč. Bil sem vratar in sem vedno našel kaj napačnega, to pa se mi dogaja zdaj, ko jih gledam."

Katalonski Mundo Deportivo v sredo prenaša novo poročanje Bilda, ki trdi, da je Barcelona po faksu že poslala uradno ponudbo za ter Stegna. Gladbach je zavrnil ponujenih 8 + 2 milijona evrov, ki bi jih klub dobil, če bi ter Stegen osvojil Ligo prvakov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.