Šport > Nogomet
15 ogledov

Barca potrdila prihod v Split

Vesela novica za vse navijače Hajduka. (Foto: fcbarcelona.com) Žurnal24 main
Na spletni strani aktualnih zmagovalcev Lige prvakov, Barcelone, so potrdili, da bodo letošnjo sezono uradno začeli s prijateljskim srečanjem 23. julija proti Hajduku v Splitu.

"Novo sezono bomo odprli 23. julija proti Hajduku na Poljudu," so zapisali na uradni spletni strani nogometnega velikana iz Katalonije. S tem se bo Dalmatincem izpolnila želja, da v Split ob njihovi stoletnici pripeljejo ekipo Barcelone. Na jubilej splitskega kluba so se spomnili tudi Katalonci in jim tudi čestitali ter spomnili na Hajdukovo dolgoletno tradicijo.

Na Hrvaško se vračajo po pol stoletja
Na uradni spletni strani ponosa Katalonije še piše, da se na hrvaške stadione vračajo po pol stoletja. Barcelona je v sezoni 1961/62 v osmini finala zdaj že pokojnega pokala Uefa igrala proti Dinamu. Na prvi tekmi v Zagrebu sta se ekipi razšli z neodločenim izidom 2:2, na povratni pa so Katalonci slavili s kar 5:1.

Brez Messija, Krkića …
Barcelona bo v Split pripotovala v solidni zasedbi, a brez reprezentantov južnoameriških držav, ki bodo takrat nastopali na pokalu Amerike. Prav tako pa v prestolnici Dalmacije ne bodo nastopili člani mlade španske reprezentance, ki bodo nastopali na evropskem prvenstvu do 21 let. Tako na Poljudu gledalci ne bodo videli prvega zvezdnika Barcelone Lea Messija in njegovih reprezentančnih soigralcev iz Argentine Javierja Mascherana in Gabriela Milita. Ne bo niti Brazilcev Danija Alvesa, Maxwella in Adriana ter mladih španskih reprezentantov Bojana Krkića, Jeffrena Suareza, Andrea Fontasa, Rubena Mina, Thiaga Alcantare, Romeua Oriola. Bržkone pa se bo našel še kdo, ki bo izpustil gostovanje v Splitu. Glede na bližino Slovenije pa bo 23. julija na Poljudu verjetno tudi lepo število slovenskih ljubiteljev ene najboljših ekip vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.