Šport > Nogomet
52 ogledov

Barça pretepena brez Messija: nov gol Neymarja

Neymar Barcelona Malaysia XI Mahali Jasuli Malezija Kuala Lumpur azijska turneja
1/3
Reuters
Barcelona je s sobotno tekmo v Kuala Lumpurju zaključila azijsko turnejo. Brez poškodovanega Lionela Messija je v pravi bitki ugnala selekcijo Malaysia XI (3:1).

Barcelona je pred zadnjo tekmo na azijski turneji dosegla, da so organizatorji obračun s stadiona Bukit Jalil (90.000 gledalcev) preselili na nekaj manjšega Shah Alam (70.000). Katalonci so celo grozili, da bodo v nasprotnem primeru zaradi katastrofalne zelenice, ki so jo primerjali s peščeno plažo, tekmo odpovedali.

V Kuala Lumpurju so nato res "odpovedali" nastop prvega zvezdnika Lionela Messija, ki je zaradi poškodbe mišice obsedel na klopi, je pa obračun s kombinirano postavo Malezije začela praktično najmočnejša postava, v kateri je na levem krilu spet igral Neymar.

Ena od dveh vratnic domačinov

Po 20 minutah ni bilo ne duha ne sluha o kakšni goliadi, domačini so na navdušenje razprodanega stadiona celo zatresli vratnico, ko je Gerardu Piquéju ušel Nik Shahrul, ob obrambi Víctorja Valdésa pa je žoga zadela okvir gola in končala v kotu.

V 27. minuti si je strel v kazenskem prostoru lepo pripravil tudi Neymar, ki je prej nase opozoril zgolj z nekaj atraktivnimi potezami, a z ugodnega položaja meril preko gola. S strelom od daleč, to naj bi bila ena od novih zahtev trenerja Gerarda Martina, je po pol ure igre poskusil tudi Andrés Iniesta, a je njegov projektil poletel mimo daljše vratnice.

Zasluženo izenačenje in evforija na tribunah

Ekipa, ki jo je Chelsea pred dnevi odpravil s 4:1, je prvi gol dobila tri minute kasneje, ko je po prodoru in predložku Jordija Albe z glavo zadel "napadalec" Barçe Cesc Fàbregas. Šolarček klubske šole je s pomočjo vratarja zadel dan po novinarski konferenci, na kateri je končno potrdil, da ekipe dve leti po povratku iz Anglije ne bo zapustil.

Neprepričljiva Barcelona bi slabih deset minut pred koncem polčasa skoraj dobila izenačujoči gol, a je lep strel z roba kazenskega prostora oplazil le vratnico hudo jeznega Valdésa. Domačini so na huronsko veselje polnih tribun res izenačili v 40. minuti, ko je po hitrem protinapadu Alba namesto izbijanja žoge zgolj pripravil strel Amriju Yahyahu, ki je "iz prve" zadel za 1:1.

Fàbregas izgubil živce

Malezijci so bili v transu, iz katerega pa jih je hitro prebudil brazilski virtuoz Neymar. Slednji je po podaji Fàbregasa, podal je že za njegov krsti zadetek v Bangkoku, zabil svoj drugi gol za novi klub, potem ko si je mojstrsko ustavil žogo in jo ob bližnji vratnici poslal v mrežo še pred polčasom. 

Neymar Barcelona Malaysia XI Mahali Jasuli Malezija Kuala Lumpur azijska turneja | Avtor: Reuters Reuters
Fàbregas se je z enim izmed domačinov v zadnji minuti zapletel še v nepotrebno prerivanje – jezno se je namreč odzval na oster start s podplatom, kar je še dodatno podžgalo strasti na zelenici. V slačilnico je z bolečinami v gležnju odšepal tudi Neymar. Brazilec v drugem polčasu ni več stopil na zelenico, zamenjal ga je novopečeni španski reprezentant Cristian Tello.

Kapetan Piqué dokončal delo

Tempo je v nadaljevanju precej padel, obe moštvi pa sta opravili kar nekaj menjav. Katalonci so brez večjih razburjenj držali vodstvo in nadzirali igro. Izpostaviti velja dvojno podajo Fàbregasa in Alexisa Sáncheza, Čilenca je španski reprezentant mojstrsko našel s peto, a mu je kot že nekajkrat v karieri zmanjkal zaključek.

Toda že v naslednji akciji v 75. minuti je Fàbregas z novo lepo podajo našel dobrega prijatelja Piquéja, ki je ostal v napadu in z močnim strelom pod prečko zabil za malce višje vodstvo. Fàbregas, daleč najboljši posameznik na igrišču, se prav tako ni mogel izogniti bojnim ranam na malezijskem bojišču, ki ga je zapustil z rahlo zvitim gležnjem.

Prijateljska tekma, Kuala Lumpur, stadion Shah Alam:

Malaysia XI : Barcelona 1:3 (1:2)
Yahyah (40); Fàbregas (33), Neymar (43), Piqué (75)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.