Šport > Nogomet
24 ogledov

Barça pri Abidalu odkrila tumor

Abidal igra verjetno najboljšo sezono v karieri, kjer se je povsem ustalil v osr Žurnal24 main
Šokantne novice prihajajo iz Barcelone. Katalonski klub je na svoji spletni strani namreč objavil, da so na jetrih branilca Erica Abidala odkrili tumor. Francoz bo v petek operiran.

Eric Abidal bo operacijo prestal v petek, poseg pa bo na Hospital Clínic de Barcelona opravil doktor Josep Fuster Obregon. "Skladno z željami nogometaša klub v tem trenutku zahteva maksimalno spoštovanje zasebnosti," so v skopi izjavi za javnost še zapisali na fcbarcelona.com.

Kako hitro se lahko vse spremeni. Abidal je v letošnji sezoni igral na najvišji ravni in po poškodbi Carlesa Puyola v osrčju obrambe brezhibno nadomeščal sicer nezamenljivega kapetana. V letošnji sezoni je odigral že 35 tekem in zabil svoj prvi uradni gol za Barcelono, ki je Katalonce proti Athleticu Bilbau poslala v nadaljnje tekmovanje. Popularni "Abi" velja tudi za enega izmed vodij v slačilnici, njegov dom pa je prizorišče mnogih skupnih večerij med soigralci, ki naj bi bile temelj dobrega vzdušja v ekipi.

Novica je med nogometaši sprožila pravi val odzivov. Na Twitterju so se s sporočili podpore francoskemu braniclu oglasili igralci s celega sveta:

Andrés Iniesta: "Od tukaj bi rad izrazil svojo popolno podporo Ericu Abidalu. Prepričan sem, da bo vse v redu, saj si to zasluži. Je prava zverina!"

Carles Puyol: "Drži se Abi!!! Vsi smo s tabo. Si zelo močan in to boš gotovo premagal!"

Cristiano Ronaldo: "Upam, da bo z Abidalom vse v redu, in da se bo kmalu vrnil."

Francesc Fábregas: "Veliko podpore in veliko moči Ericu Abidalu. Slabe novice za nogomet. Treba je uživati vsak dan, vedno."

Diego Forlán: "Vsa moja podpora in veliko poguma Ericu Abidalu in njegovi družini! Prepričan sem, da bo vse v redu. Srečno!"

Jack Wilshere: "Prav tako mislim na Erica Abidala, žalostno. Upam, da si opomore, in začne kmalu spet igrati ... Izvrsten igralec."

Kaka: "Kakšne žalostne novice o Ericu Abidalu, tumor na jetrih! Molimo zanj ... Bog blagoslovi!" 

Rio Ferdinand: "Pravkar sem slišal, da so Ericu Abidalu odkrili raka. Mislim nate. Človek je bil kot skala, tudi proti Arsenalu."

Ronaldo: "Zelo žalosten. Upam, da si kmalu opomore."

Santi Cañizares: "Prebral sem to o Abidalu in nimam besed ... Želim mu vse najboljše, saj si to zasluži ..."

Carlos Moyá, nekdanji tenisač: "Veliko podpore Abidalu, mlad je še, močan in borben. Gotovo si bo opomogel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.