Šport > Nogomet
29 ogledov

Barça proti Interju brez Inieste

Iniesta ima letos veliko težav s poškodbami. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Španski nogometni reprezentant Andres Iniesta se je znova poškodoval.

Ekipi Barcelone se ne bo pridružil na polfinalni tekmi Lige prvakov proti Interju iz Milana zaradi poškodbe mišice na desni nogi, ki jo je staknil na pripravah. Zaradi poškodbe bo najmanj en mesec zunaj nogometnih igrišč, so danes sporočili iz kluba.

Zaradi podobne poškodbe je zamudil četrtfinalno tekmo Lige prvakov proti Arsenalu. Petindvajsetletni nogometaš, sicer igralec sredine igrišča, je eden ključnih členov španske reprezentance, ki je med favoriziranimi moštvi na letošnjem svetovnem prvenstvu v nogometu v Južnoafriški republiki.

Iniesta je kot rezervist nastopil na povratni tekmi z Arsenalom na stadionu Camp Nou ter zaigral zadnjih 20 minut El clásica proti madridskemu Realu.

Na Barçinem seznamu poškodovanih sta še vedno tudi izvrstni napadalec Zlatan Ibrahimović in Eric Abidal.

Van Persie se vrača
Robin Van Persie se vrača na nogometna igrišča po petmesečni odsotnosti zaradi poškodbe gležnja. Trener Arsenala Arsene Wenger bo za sredino prvenstveno tekmo proti Tottenhamu tako računal tudi na izvrstnega nizozemskega napadalca.

Van Persie je minuli teden začel znova vaditi z moštvom. Kot je dejal Wenger, bo Persie začetek tekme preživel na klopi, ker mu manjka igralne prakse in verjetno ne bo veliko igral, vendar pa, če ga je izbral v nabor igralcev, to pomeni, da je že pripravljen za igro.

Arsenal v angleškem prvenstvu pet tekem pred koncem zaostaja tri točke za vodilnim Chelseajem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.