Šport > Nogomet
16 ogledov

Barca prva, Liverpool jemlje slovo

Pedro je prispeval Barcelonin drugi zadetek. (Foto: Reuters)
1/32
Žurnal24 main
Oglejte si utrinke s tekem 5. kola Lige prvakov, ko je zablestela Barcelona, kamor se je z Interjem vrnil Samuel Eto'o.

Liverpool je v Debrecenu povedel že na začetku dvoboja, v četrti minuti je zadel Francoz David Ngog, a četi Rafaela Beniteza ni šel na roko rezultat iz Firenc, kjer je Fiorentina ugnala (1:0) precej manj motivirani Lyon, ki se je že pred tem kolom uvrstil med 16 najboljših.

V sredo bodo na sporedu še drugi dvoboji v Ligi prvakov. Pari so naslednji - skupina A: Bayern München - Maccabi Haifa in Bordeaux - Juventus; skupina B: CSKA - Wolfsburg in Manchester United - Bešiktaš; skupina C: Milan - Marseille in Real - Zürich; skupina D: Apoel Nikozija - Atletico Madrid in Porto - Chelsea.

Na robu prepada je pred tokratnimi tekmami stal tudi ponos Katalonije, a Barcelona je svojo nalogo opravila brez večjih težav. Že pred tekmo z Interjem je Katalonce razveselila novica iz Kazana, kjer je domači Rubin proti Dinamu iz Kijeva iztržil le točko (0:0). Barca, ki je igrala brez Lea Messija in Zlatana Ibrahimovića v prvi postavi, proti Interju, kjer Reneja Krhina ni bilo niti na klopi, je vodila od desete minute. Xavi je podal s kota, na prvi vratnici je dobro skočil Thiery Henry in žogo podaljšal na drugo vratnico, kjer jo je Gerard Pique zabil v mrežo. Dobrih 15 minut pozneje so Katalonci vodili že z 2:0. Dani Alves je prejel iz sredine lepo žogo na desno stran, prodrl in poslal predložek na rob kazenskega prostora, kjer je streljal Pedro, žoga je odskočila in pristala za hrbtom Julia Cesarja.

Mravljinci so domače navijače spreleteli v 35. minuti, ko je Victor Valdes nespretno posredoval pri izbijanju žoge na robu svojega kazenskega prostora. Žoga je pripotovala do Dejana Stankovića, ki pa ni uspel izvesti podobnega podviga kot njegov svak Mile Ačimović pred desetletjem in je streljal prek vrat. Pred odhodom v slačilnice bi lahko vodstvo povišal še Seydou Keita, ki je streljal z glavo, a je bil Cesar dobro postavljen.

Inter je v 53. minuti izvedel obetajočo akcijo, v kazenskem prostoru je padel Samuel Eto'o, a sodnik ni pokazal na enajstmetrovko. Katalonci bi lahko odločili srečanje dve minuti zatem, ko je Dani Alves poslal izvrsten predložek v osrčje kazenskega prostora, z glavo je poskusil Xavi, Cesar pa je z izvrstno obrambo vodilni ekipi skupine podaljšal upanje na kaj več kot poraz. V nadaljevanju vidnejših akcij ni bilo več, čeprav so nogometaši igrali še pet minut sodnikovega podaljška.
 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nastop v osmini finala nogometne Lige prvakov so si že po štirih kolih zagotovili Manchester United, Chelsea, Bordeaux, Porto, Lyon in Sevilla, v 5. kolu pa še Fiorentina.

 

Precej lažjo pot do že končnega prvega mesta v skupini H je imel Arsenal. Topničarji so v Londonu nadigrali Standard in zasluženo zmagali z goloma Samirja Nasrija in povratnika v ekipo Denilsona. Brazilec je zaradi poškodbe namreč prisilno počival dva meseca. Četa Arsena Wengerja je preko Carlosa Vele zadela tudi vratnico, strel Thomasa Vermaelna pa je že premagal vratarja gostov, a je žoga v glavo zadela v zadnjem času precej nesrečnega Andreja Aršavina. Tudi Standard je imel nekaj priložnosti, dvakrat so nogometaši iz Liega celo zatresli okvir vrat. Belgijci se bodo v zadnjem kolu za drugo mesto spopadli z Olympiacosom, ki je tokrat le remiziral na gostovanju pri ekipi AZ. Belgijci bodo morali računati na zmago Arsenala v Pireju, sami pa morajo premagati Nizozemce.

V skupini G, kjer je Unirea z 1:0 ugnala Sevillo, Stuttgart pa v gosteh z 2:0 Rangers, se bodo za prosto mesto pomerili Nemci in Romuni. Prvi bodo na domačem igrišču morali zmagati.


Liga prvakov, torkove tekme:


Skupina E

Debrecen : Liverpool 0:1 (0:1)
Ngong (4)


Fiorentina
: Lyon 1:0 (1:0)
Vargas (28/11-m)

Vrstni red: Fiorentina 12, Lyon 10, Liverpool 7, Debrecen 0.

Skupina F
Rubin Kazan : Dinamo Kijev 0:0 (0:0)

Barcelona
: Inter 2:0 (2:0)
Pique (10), Pedro (26)

Vrstni red:
Barcelona 8, Inter 6, Rubin 6, Dinamo Kijev 5.

Skupina G
 Glasgow Rangers : Stuttgart 0:2 (0:1)
Rudy (16)
, Kuzmanović (59)

Unirea
: Sevilla 1:0 (1:0)
Dragutinović (45/ag)

Vrstni red: Sevilla 10, Unirea 8, Stuttgart 6, Glasgow Rangers 2.

Skupina H
AZ Alkmaar : Olympiacos 0:0 (0:0)

Arsenal : Standard Liege 2:0 (2:0)
Nasri (35), Denilson (46)

Vrstni red: Arsenal 13, Olympiacos 7, Standard Liege 4, AZ Alkmaar 3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.