Šport > Nogomet
8 ogledov

Barça s povišanimi obrati po Guaito in Neymarja

Neymar Bolivija Brazilija prijateljska tekma Reuters
Španski mediji v torek pišejo o povečanih "prestopnih aktivnostih" pri največjih klubih. Medtem, ko so pri Barceloni pospešeno začeli pritiskati za prihod Brazilca Neymarja in španskega vratarja Valencie Vicenteja Guaito, je Real Madrid zagrizel za dva vezista - Paula Pogbaja (Juventus) in Geoffreyja Kondogbiaja (Sevilla).

Po pisanju barcelonskega športnega dnevnika Mundo Deportivo sta dve imeni jasno na vrhu želja Barcelone za naslednjo sezono - že dalj časa opevani Brazilec Neymar in vratar Valencie Vicente Guaita.

"To sta položaja, kjer se v ekipi vse začne in konča. Vsa znamenja, ki prihajajo v zadnjih dneh tako iz Valencie kot iz Brazilije, kažejo na to, da gre Barça resno ponje. Viri znotraj kluba so z a MD potrdili, da pospešeno delajo za Guaito in Neymarja," so  zapisali pri katalonskem časniku.

Nasprotujoče si izjave prihajajo predvsem iz São Paula, kjer Neymar pospešeno daje izjave o Barceloni. "Kdo ni pristaš Barçe?" je najprej dejal brazilski čudežni deček, v ponedeljek pa se je nova izjava glasila: "Barça me ne zanima, srečen sem pri Santosu!"

Guaita večji favorit od De Gee in Reine

Vse je že dalj časa dogovorjeno za to, da bo Neymar res oblekel dres Blaugrane, a je bil prvotni načrt šele po svetovnem prvenstvu, ki ga bo naslednje leto gostila njegova Brazilija. Pri Barceloni si želijo zvezdnika Santosa na vsak način prepričati, da sledi zgledu rojaka Lucasa Moure, ki je navdušil takoj po prihodu v Paris Saint-Germain.

Prihod Guaite naj bi bil veliko bolj enostaven, čeprav pri katalonskem velikanu še vedno potihem upajo, da si bo Víctor Valdés premislil in preklical napovedan odhod. Vseeno odgovorni v klubu ne želijo izgubljati časa pri iskanju njegove menjave. Guaita naj bi bil na spisku pred Davidom de Geo (Manchester United) in Pepejem Reino (Liverpool), Valencia pa bi se ga ob že enem izvrstnem vratarju v njenih vrstah, Diegu Alvesu, lažje odrekla.

Ribery Pogba Juventus PSG Paris Saint-Germain Liga prvakov četrtfinale | Avtor: EPA EPA
Nedavni odhod predsednika kluba Manuela Llorenteja naj bi še olajšal pogajanja z netopirji, prihod Guaite pa pri Barçi vidijo kot "idealen" prestop zaradi odličnega razmerja med kakovostjo in ceno.

Kondogbia na radarju Reala, Milana in Interja

Medtem pri Realu Madridu iščejo novega osrednjega vezista. Radio Cadena SER je v ponedeljek poročal, da se je predsednik kluba Florentino Pérez v Italiji sestal z očetom neimenovanega francoskega nogometaša, po zadnjih informacijah pa naj bi šlo za Paula Pogbaja, nekdanjega člana Manchester Uniteda in od lanskega leta člana Juventusa.

Troboj pa se je med Realom, AC Milanom in Interjem vnel za podpis s še enim francoskim nogometašem, vezistom Seville Geoffreyjem Kondogbiajem. Za dobrega prijatelja Raphaëla Varana naj bi beli balet ponujal osem milijonov evrov, kar je najmanj od omenjene trojice (Milan 12, Inter 10 plus 30 % od bodočega prestopa).

Kondogbia ima sicer odkupno klavzulo 20 milijonov evrov in je še eden v nizu nogometašev, ki Seville ni stal niti centa, saj je v klub prišel prek investicijskega sklada Doyen Group. "Pravila igre" pravijo, da mora Sevilla začeti pogajanja takoj, ko na njeno mizo pride ponudba osmih milijonov evrov ali več, če pa ne izenači ponudbe, potem lahko nogometaš odide.

Raiola: "Pérez je z letalom šel v napačno smer"

O domnevnem obisku Péreza pri Pogbajevi družini je za Tuttosport že spregovoril tudi njegov zastopnik Mino Raiola. Eksplozivni Italijan, ki poleg interesov Zlatana Ibrahimovića in Maria Balotellija zastopa tudi M'Bayeja Nianga, je enigmatično dejal, da ima vsak nogometaš svojo ceno, in da ni mogoče nikogar stoodstotno zadržati.

"Zanimanje Reala? Izjemni fantje, kot sta moja, ne moreta biti všeč le Realu. Dva velika nogometaša kot ta sta všeč celemu svetu. Trenutno ne obstaja pogodba, ki bi lahko povsem zadržala šampiona. Nikogar ne moreš 'blindirati' stoodstotno, ko ga hvalijo po celem svetu," je dejal Raiola.

"Če želiš pobrati starše Nianga ali Pogbaja, moraš najeti letalo s ciljem v Franciji, saj njuni družini živita dlje od Alp. Šel je v napačno smer. Na koncu koncev, če si jih želi, mora poklicati mene. Z mano se mora dogovarjati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.